Satnija Taktičkih Snajpera

21.06.2024. 14:22:00

" Satnija Taktičkih Snajpera "

Sugovornik i izravni svjedok i sudionik veličanstvenih povijesnih trenutaka, kako 90ih tako i još u njemu gori vatra poštenja i snažni osjećaji za pravdu i slabije, Čarli STS
Grahovo, Glamoć, Rore pa prema mjestu Potoci koliko se sjećam. Jajce, zadnje prema Banja Luki. Imam doma na kalendaru zapise, već sam zaboravio.. ????
Bilo je kad smo išli prema mjestu Potoci, HVO i mi. Prvi minolovac, tenk 84, i ja sa kombijem.
Četnici su rušili stabla da nas uspore, nakon 3-4 su postavili moje. Sve smo to rješavali motorkana i razminiravali. Pošto nas je zatekao mrkli mrak u šumi, jer smo išli makadamskim putem. Morali smo stat.
Nije se vidio prst pred nosom, minolovac, tenk T84 i kombi smo zaustavili usred šume, ali onako kako je tko uhvatio mjesto STS i HVO. Neki na brijegu (padini) koja je isto bila minirana, neki uz cestu, neki u jarku i oko vozila. Najednom u mrklom mraku četnici potjerali ovce putem i prema nama.
Tad je došlo do vatrenog okršaja i nemile pučnjave, ovi sa brijega su pucali po ovcama, a tako i po nama, morali smo im uzvratiti paljbu.
Nekako uz zaglušujuću buku i dernjavu se situacija smirila. Kad je počelo svitati, na desetke ovaca oko nas mrtvo, a nama nikome ništa. Nastavili smo svi zajedno dalje.
Prvi sa lijeve strane dolje sa maramom na glavi sam ja, a gore prvi red, drugi je Tomi.
*Tomi kod Borne Marinića, gostuje u " Gdje si bio 91. Gdje opisuje svoje mladenačke dane iz kvartova Martićeve i Maksimira, što ga je to vuklo dalje i na drugim terenima i sa svim većim odgovornostima i izazovima.
Čarli: Ima ta fotografija i u boji....
Urednik: To buš mi donio da ti ja popeglam i pripremim da se može na veliki papir isprintat. jer su se svi pretvorili u Orašare. ????
Urednik: Pokušao sam malo proguglati STS i ove podatke koje sam dao, kako bi ustanovio koja bi to mogla biti operacija. Al je tražila dosta škrta po tvojoj postrojbi, što je i logično, s obzirom da se radi o elitnoj jedinici za posebne namjene i zadatke, čija je svrha neprimjetno i učinkovito izvršiti zadatak.

On je zapisao i objavio "Monografiju bojne Frankopan" i za specijalne postrojbe "Planinska satnija Velebita".

Planinske vojne postrojbe i danas su najelitnije postrojbe za posebne namjene.
Urednik: I kako je reagirao? ????
Čarli: Rekao mi je da mu je top izjava.
Nisam mu htio dati do sada nikakve izjave. No prije par dana bio je kod mene, radi projekt o poslijeratnom snalaženju i privikavaju branitelja sa ptsp.
Za Monografiju ništa, ali sad sam mu pomogao. Možda će ići i nadopuna Monografije pa ću ipak pristati. Tako da bude povijest kakva treba, a ne lažna i zanemarena od strane današnjih i prošlih političkih parazita.
“Zelena beretka specijalnih snaga simbol je izvrsnosti, znamen hrabrosti i obilježje razlikovanja u borbi za slobodu”, Kolinda Grabar Kitarović 2016.
Zelena beretka
Zelena beretka
STS značka i prišivka

Urednik: Da! Morate vi koji ste sudjelovali ispričat koliko vam zakon, prisega i savjest dopušta.

Jer se stalno guraju neki muljatori, pa onda istina izgubi smisao.
Čarli: Tako je, žalosti me kaj današnja mladež 16- 25. godišta to ne shvaćaju, nisu ih učili u školama, nema u medijima, njih to ne zanima, nemaju Hrvatskog naboja niti, nacionalizma. Sve se gura u veliku Europu, bez entiteta. Brisel je Babilonska kula br. 2, u Bibliji sve piše.
Urednik: Znam da treba skupiti snage i mudrosti zbog poštovanja i velika je odgovornost prema svima koji budu to čitali, jer će prema tim podacima sebi dalje stvarati kronologiju i prosuđivati ​​sljedeće informacije i ljude.
Čarli: Današnjoj mladeži su bitne igrice, kompjuteri. Zatrovani su im mozgovi sa glupostima, ne žele u crkvu. Čim završi Krizma baš ih briga, ne mole se, u svom su virtualnom svijetu. Slušaju cajke koje su im nametnute. Imam troje djece 27, 21, 18 godina i znam o čemu ti govorim. Ja ih ne odgajam tako, već društvo, okolina i novi svjetski poredak. fuj ...
Urednik: Eto dragi slijednici, dugo sam čekao dobit od Čarlije koju rečenicu iz Ratnih dana, ai zanimalo me, što misli o ovim današnjim vremenima.
Exkluzivno
Upravo sam ugodno iznenađen i anegdotom, ai pogledima na današnje okolnosti, jer je bez okolišanja, konkretno i jednostavno prenio točno stanje u Republici i društvu.
I kad bi se takve jednostavne, a opet iskusne i vješte ljude puštalo u javni prostor, svi bismo imali dobre i poštene uzore, za razliku od ove bučne, raskalašene filozofsko kazališne parodije na koje se svodi javni prostor i medijski monopol.
Osim toga, podsjetit ću vas da je Čarli, zajedno s nama mlađima, uskočio Tomi i tako smo uspjeli odsvirati i prvi put snimiti ratnu pjesmu 124. VUKOVARSKE BRIGADE koja je nastala za vrijeme najvećeg kaosa u Vukovaru i istočnoj Slavoniji.

Imam neki osjećaj da bi se još neki sudionici Domovinskog rata i svjedoci vremena mogli nadovezati na Čarlijevu priču...
A do tada
Popratite naš sve popularniji youtube kanal
DrTrolist91 YT
Opustite se, prosvijetlite i zabavite se uz braću Kumerle

Izvor: DrTrolist91

Izvorni autor: Toni Kumerle/Foto: Petar Škorić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.