Schumacher je loše krenuo! Izvrtio se na samom početku

28.03.2021. 17:49:00

Prvo je odmah na početku izletio njegov timski kolega Nikita Mazepin. Mazepin je loše ušao u zavoj i izgubio kontrolu nad vozilom, a ubrzo se slična stvar dogodila i Schumacheru junioru

Sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Mick Schumacher, u Bahreinu vozi svoju prvu F1 utrku za momčad Haasa.

Nije tajna da Haas nije neki od timova koji konkuriraju za naslov, ali u novu sezonu ušli su u scenariju dostojnom noćne more.

Prvo je odmah na početku izletio njegov timski kolega Nikita Mazepin. Mazepin je loše ušao u zavoj i izgubio kontrolu nad vozilom te završio utrku na taj način, a potom je na stazu ušao novi safety car Aston Martina.

Tek par krugova kasnije Schumacher se također preračunao i kiksao u jednom zavoju, no naposljetku se uspio izvući te je, za razliku od Mazepina, nastavio utrku u kojoj je krenuo predzadnji... Ali potom je ostao na samom začelju...

U utrku je prvi krenuo Max Verstappen koji je u prvim krugovima i zadržao svoje prvo mjesto usprkos pokušajima Lewisa Hamiltona da ga pretekne i manjim problemima s bolidom. 

Ipak, nakon što su svi napravili pit-stop Hamilton je ipak završio na prvom mjestu u 18. krugu!

Izvor: 24sata/ Foto: HAMAD I MOHAMMED

Izvorni autor: Ricardo Kulušić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.