SDP-ov Savjet za ratne veterane: HDZ je Inu prepustio Mađarima, Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi manipulira

01.09.2022. 19:14:00

SDP-ov Savjet za ratne veterane priopćio je u četvrtak da podržava tvrdnju Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi da se hrvatski branitelji nisu borili za ovakvu državu, ne i tvrdnju da su za postojeće stanje podjednako krivi HDZ i SDP.

Druga je tvrdnja gruba manipulacija činjenicama, istaknuo je voditelj SDP-ovog Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić referirajući se na pljačku u Ini.

SDP-ov Savjet tvrdi da je HDZ Inu prepustio Mađarima, odnosno MOL-u kada je braniteljima naloženo da prodaju svoje udjele iz Fonda hrvatskih branitelja.

„Tadašnji predsjednik HDZ-a i Vlade Ivo Sanader to je zapovjedio Jadranki Kosor, ministrici branitelja i predsjednici Fonda, u čijem je portfelju bilo sedam posto udjela ratnih veterana“, navodi Kovačić.

„Glavnim operativcima“, koji su u ime ratnih veterana prodali njihove udjele ispred Vlade, označava Josipa Đakić i Ivana Branšića, a u ime ratnih veterana pokojnog generala Đuru Dečaka, pokojnog Tomislava MerčepaIvana Posilovića i Petra Lovrića.

„S tih sedam posto udjela Mol je dobio prevagu potrebnu za upravljanje Inom“, navodi Kovačić i dodaje kako, s obzirom da Zajednica te činjenice propustila navesti u svom priopćenju, sumnja u dobronamjernost istog.

Tim prije što je ova Udruga imala jednu od vodećih uloga u prosvjedima u Savskoj 66 (ispred Ministarstva branitelja), smatra Kovačić.

„Sada kada je bjelodano da su za pljačku u Ini odgovorne i sumnjiče se osobe koje su članovi HDZ-a (…) ova veteranska udruga izlazi s priopćenjem u kojem izjednačava odgovornost SDP-a i HDZ-a za de facto najveću HDZ-ovu pljačku u povijesti. Ovakav pokušaj prebacivanja odgovornosti je gruba manipulacija istinom, poručuje Kovačić.

Izvor: tportal.hr/Foto: SDP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.