SDSS na parlamentarne izbore u 12. izbornoj jedinici izlazi samostalno

24.03.2024. 17:12:00

Samostalna Demokratska Srpska Stranka (SDSS) je na današnjoj Glavnoj skupštini odlučila da će na parlamentarnim izborima izići samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac te potpredsjednice Dragana Jeckov i Anja Šimpraga.

"Pristupajući izborima, moramo dokazati autentičnost našeg političkog predstavništva Srba u Hrvatskoj. To nije samo važno za nas, već i za sve građane Hrvatske", poručio je Pupovac članovima Glavne skupštine. Podsjetio je kako je SDSS u proteklih 25 godina nosila odgovornost i vladala u nizu gradova i općina, ali nikada nije imala pretenzije vladati Hrvatskom, niti ih ima sada.

"Podržavali smo one političke opcije koje su odgovarale minimumu političkih vrijednosti važnih ne samo za Srbe u Hrvatskoj, već i za Republiku Hrvatsku. Kada smo smatrali da te minimalne političke vrijednosti nisu prisutne kod potencijalnih partnera, nismo pristali na suradnju, čak ni kada je broj Srba u Hrvatskoj bio veći od 3.2 posto", izjavio je Pupovac, istaknuvši kako tvrdnje o tome da Srbi vladaju Hrvatskom ne odražavaju stvarnost.

Pupovac je naglasio da su godine iza SDSS-a bile obilježene ušutkivanjem i stigmatizacijom Srba u Hrvatskoj, te je osudio politiku koja je pokušavala marginalizirati srpsku zajednicu.

Kada su u pitanju izbori, Pupovac je najavio da će SDSS nakon izbora pristupiti razgovorima o mogućoj suradnji, ali neće se sami nuditi za formiranje vlasti, već će pričekati da se prvo očituju oni koji imaju veću odgovornost za vođenje države.

Što se tiče sudjelovanja u 7. izbornoj jedinici, Pupovac je rekao da su razmatrali mogućnosti, ali su se odlučili za samostalni izlazak u 12. izbornoj jedinici. Sudjelovanje pojedinih članova stranke na drugim listama bit će stvar ocjene Predsjedništva stranke.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.