Sedam MOST-ovaca napustilo stranku: 'Zasitili smo se netransparentnosti'

26.05.2020. 15:36:00

Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke, poručili su.

Zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, skupina od sedam zagrebačkih vijećnika više se ne identificira s tom strankom te tako nastavlja svoj rad kao nezavisni vijećnici, priopćeno nam je.

"Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL. S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime,slobodno vrijeme, emocije, novac,poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju .Mi nikada nismo kalkulirali, nikada nismo ni u primislima računali da bi mogli postati nečiji žetončići. To je politika koja je rezervirana za HDZ,SDP i slične protiv kojih smo se borili .Ovo je ekipa koja nije niti jednom pokleknula. Mi svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje.

Zasitili smo se stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka za našu dojučerašnju stranku. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a NL. Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju, a demokracija u Mostu je umrla.

Suvišno je bilo šta reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo. Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Želimo svima kazati, prijatelji dragi, mi nismo iz MOST-a izbačeni, mi smo svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. Mi smo se odlučili od toga distancirati. Mi smo određene ideje priželjkivali, živjeli i oko istih se jako trudili. MOST-u NL i njegovim novim „ kapitalcima“ želimo puno uspjeha na predstojećim izborima!", poručili su Vijećnici VMO I VGČ Grada Zagreba Vlado Marić-vijećnik u VGČ Maksimir, Ratko Bedeković-vijećnik u VGČ Novi Zagreb- istok, Vladimir Marić-vijećnik u VGČ Sesvete, Pero Ivančić- vijećnik u VMO Bukovac, Sandra Bartulović- vijećnica u VMO Maksimirska Naselja, Damir Grgić - vijećnik u VMO Sesvetska Sela i Ivan Totić-vijećnik u VMO Trnava

Izvor: Večernji.hr/Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izvorni autor: Vecernji.hr

Autor: