Šef Službe kriminaliteta droga: U prošloj godini kaznili smo 440 policajaca, a otpustili njih 125

26.01.2023. 12:57:00

KOMENTIRAO I SAKOMANA

Provedena su 83 kriminalistička istraživanja nad policijskim službenicima zbog sumnje u kazneno djelo. Ne znam koja državna institucija ima toliki broj aktivnosti u čišćenju svojih redova, poručio je

Policija provodi izvide temeljem ovih saznanja. Izvidi su tajni i o rezultatima ćemo obavijestiti nadležno državno odvjetništvo i potom medije, prokomentirao je za N1 Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije izjavu Slavka Sakomana. On je rekao kako je čuo da su dva policajca konzumirali kokain na intervenciji na Staru godinu. Dodao je kako s nekim stvarima ne treba izlaziti u javnost.

Ristović je rekao kako će se teško utvrditi o kome je riječ, prenosi 24sata.

- Profesor Sakoman je dobro upoznat s metodologijom policije. Policija s njim surađuje dugi niz godina i kad pričamo o taktici i postupanju, neke stvari, da bismo ih taktički mogli izvesti, ne trebaju izaći u javnost, nego treba prijaviti mjerodavnim institucijama koje su onda po zakonu dužne utvrditi sve činjenice - kazao je.

Komentirajući eventualnu bojazan da policija ne bi odradila svoj posao ako se radi o članu obitelji visokog dužnosnika, Rastović je rekao

- To je nemoguće jer policija postupa po svim dojavama, a pogotovo po dojavama vezanim uz policijske službenike. Za 2022. oformljeno je preko 1.700 predmeta, provedeno je preko 560 postupaka, kažnjeno je 440 službenika, a od toga ih je 125 udaljeno iz službe. Provedena su 83 kriminalistička istraživanja nad policijskim službenicima zbog sumnje u kazneno djelo. Ne znam koja državna institucija ima toliki broj aktivnosti u čišćenju svojih redova - poručio je.

- Godišnje prijavimo od 900 do 1.300 osoba vezano uz teška kaznena djela kriminalitet droga. Pojedinačnih zapljena imamo oko desetak tisuća svake godine - kazao je.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/Dražen Rastović/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Ivan Štengl/24sata/N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.