ŠEF UDRUGE – Prvo je ispraznio račun, a onda i novac od članarina – uzimao sebi: Ukupno se ‘pojačao’ za 440.000 kuna i završio u lisicama

05.06.2021. 21:00:00

Zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 56-godišnjaka osumnjičenog da je s bankovnog računa udruge kojoj je bio predsjednik, podizao gotovinu za vlastite potrebe te novac od članarina zadržavao za sebe, oštetivši udrugu za oko 440 tisuća kuna, priopćiLA je danas PUZ.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju”, priopćio je PUZ.

Zakinuo ih i za članarinu

Sumnja se da je u razdoblju od 1. siječnja 2014. godine do 31. prosinca 2015. godine, kao predsjednik udruge iz Zagreba i osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima po bankovnim računima, s bankovnog računa udruge podigao gotovinu isplatama putem bankomata u ukupnom iznosu od 166.000 kuna, za koje ne postoji dokumentacija iz koje bi bilo vidljivo da je novac koristio za djelovanje udruge.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.