Šef ukrajinskih obavještajaca: Putin je u lošem stanju, jako je bolestan

18.05.2022. 09:18:00

Načelnik obavještajne službe Ukrajine Kirilo Budanov rekao je da će u ratu s Rusijom doći do prekretnice sredinom kolovoza te da će rat biti govto do kraja godine.

General bojnik Budanov je također izjavio da je državni udar kojim se želi ukloniti predsjednika Vladimira Putina s vlasti već u tijeku te da je ruski čelnik ozbiljno bolestan od raka.

“Putin je u vrlo lošem psihičkom i fizičkom stanju i jako je bolestan. Ima i rak i druge bolesti”, kazao je.

“Većina aktivnih borbenih djelovanja bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovit ćemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim”, rekao je šef obavještajaca.

Dodao je i da Rusija trpi ogromne gubitke u ratu, a ukrajinska vojna obavještajna služba zna za njihove planove gotovo u trenutku kada se izrađuju.

“Osam godina se borimo protiv Rusije i možemo reći da je jaka ruska sila samo mit. Nisu tako moćni. To je horda ljudi s oružjem”, rekao je Budanov u razgovoru za Sky News.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.