Šefica Podravke Martina Dalić: Nema nikakvog govora o promjeni vlasničke strukture Podravke

17.06.2021. 20:19:00

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, gostovala je Dnevniku HRT-a gdje je kazala da u ovome trenutku Podravka ostvaruje jako dobre poslovne rezultate te da su nastavili trend iz prošle godine. Dodaje da je to dobar okvir da Podravka bude još bolja.

'Cilj je da budemo još prisutniji na izvoznim tržištima, a da unutar tvrtke budemo učinkovitije organizirani, koja će iskoristiti prednosti tehnološke modernizacije i digitalizacije za povećanje svoje konkurentnosti', istaknula je Dalić za HRT. Na razini tvrtke kaže da je cilj da budu još bolji, a dodaje i da su povećane plaće radnicima.

'Sastavni dio tvrtke, njezin najznačajniji dio, prije mjesec dana smo s isplatom plaće za svibanj napravili korekcije, povećali plaće. Kod nas nema radnika koji ima plaću manju od minimalne plaće', dodaje.

Progovorila je i o pričama o prodaju Podravke. Što se tiče državnog udjela u Podravci, država ima oko četvrtine dionica.

'Menadžment i uprava nemaju razgovore s nikime o promjeni vlasničke strukture. Sadašnja vlasnička struktura je u stvari izvrstan oslonac za rast i razvoj tvrtke', ističe Dalić.  Dodaje da je vrijednost dionice Podravke porasla 20-ak posto u zadnjih nekoliko mjeseci te da je i ona sama kupila 120 dionica.

'Htjela sam poslati signal da sve ide u dobrom smjeru. Rezultati bi u narednom razdoblju trebali biti još bolji', poručila je. 

Izvor: tportal.hr/Foto: HRT

Izvorni autor: An. S. /Foto: Screenshot

Autor: