ŠEKSOVA KĆI POSTALA ŠEFICA OPĆINSKOG SUDA U OSIJEKU: Proces izbora i kandidature je prilično apsurdan

29.09.2019. 15:30:00

Predsjednicom Općinskog suda u Osijeku u petak je imenovana Zrinka Šeks-Poštić, kći jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca Vladimira Šeksa.

Zrinka Šeks-Poštić bila je zamjenica predsjednika osječkog Općinskog suda, a od travnja, kad je dotadašnji predsjednik Davor Mitrović imenovan sucem Županijskog suda, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban imenovao ju je v. d. predsjednice Općinskog suda. Nakon što je raspisan natječaj za predsjednika Općinskog suda u Osijeku, Zrinka Šeks-Poštić se kandidirala. Bila je jedina kandidatkinja pa Državno sudbeno vijeće (DSV) nije imalo dvojbi. No, početkom godine Šeksova kći nije se najbolje provela na DSV-u. U veljači su se birala tri suca Županijskog suda u Osijeku, a konkuriralo je 18 kandidata, među kojima i Šeks-Poštić.

Mediji su izvještavali da je Šeksova kći na dnu liste po bodovima. Lokalni mediji pisali su da je Šeksova kći vrlo kvalitetna sutkinja, a mnogi su se začudili što nije napredovala. U Slavoniji je poznata kao prva sutkinja koja je još 2015. donijela presudu o ništetnosti ugovora i preplaćenim kamatama na kredit u švicarcima, koji je bio podignut za osobni automobil. Nakon što nije imenovana u Županijski sud, bilo je komentara da se pravosudni sustav koji je Šeks stvarao okrenuo protiv njega, prenosi jutarnji

– Moja kći ima svoj život i put. Izabrana je najbolja kandidatkinja, kojoj je ona čestitala, i to je sve – rekao je tada Šeks.

Izvor: Priznajem.hr/FOTO: N1

Izvorni autor: Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.