Selak Raspudić: Odluka da Most i Domovinski pokret ne idu zajedno na izbore dobra je od početka, nije realno da Škoro ostane potpredsjednik Sabora

08.09.2021. 10:00:00

'SVE JE MOGUĆE U HRVATSKOJ POLITIČKOJ TRGOVINI'

"Ostajemo fokusirani na vlastito osnaživanje, a ne bavljenje tuđim preslagivanjima", rekla je za portal Direktno saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić komentirajući aktualne političke teme uoči početka jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora u srijedu, 15. rujna.

Mariju Selak Raspudić najprije smo upitali kako komentira izjavu bivšeg predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore koji je, nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora u ponedjeljak, kazao kako je moguće da će doći do određenog preslagivanja.

Saborsku zastupnicu Mosta upitali smo misli li da je moguća suradnja Domovinskog pokreta s HDZ-om. Kratko je odgovorila kako je u "hrvatskoj političkoj trgovini sve moguće".

Komentirala je i je li realno da Škoro ostane potpredsjednik Sabora.

"Nije realno da Miroslav Škoro ostane potpredsjednik Hrvatskog sabora jer to mjesto odražava odnos snaga u Saboru, odnosno treba pripasti klubu koji je treća politička snaga, što je uostalom i bio razlog zašto je ranije upravo pripalo Škori, a ne nekome drugome", pojasnila je.

Na pitanje, je li se sada pokazala dobrom odluka da Most i DP ne idu zajedno na izbore, odgovorila je: "Ta je odluka bila dobra od samog početka jer se zasnivala na principijelnosti, a ne političkoj kalkulaciji".

O mogućem spajanju stranke Zlatka Hasanbegovića s Domovinskim pokretom, rekla je da "to najbolje mogu komentirati oni koji su se za to spajanje odlučili.

"Mi ostajemo fokusirani na vlastito osnaživanje, a ne bavljenje tuđim preslagivanjima", naglasila je.

Zaključno, Selak Raspudić komentirala je što će biti Mostov fokus s početkom zasjedanja Sabora. 

"Premda smo jedni od rijetkih koji su, nakon poticanja javne rasprave i održavanja okruglog stola sa stručnjacima, upozoravali da je Zakon o obnovi loš, nepotreban i neprovediv, zbog interesa građana iz potresom pogođenih područja svakako ćemo još jednom iznijeti naše prijedloge poboljšanja zakona koji idu prema pojednostavljivanju procedure i poticanju samoobnove", rekla je i nastavila.

"Nadalje, ostajemo posvećeni borbi protiv korupcije i na suptilnijim razinama kao što je inzistiranje na transparentnom poslovanju banaka koje ne mogu prešutno neograničeno kamatariti građane koji su zaglavili u minusima, problematiziranje zakonskog okvira koji to omogućava i rada regulatornih tijela koja reagiraju prekasno".

 Također, njihov krajnji, dugoročni cilj, zaključuje, ostaje i demokratizacija društva, odnosno reformski paket usmjeren prema kvalitetnijem djelovanju Hrvatskog sabora koji je svjesno obesmišljen zlouporabom Poslovnika, a koji planiraju predložiti u polovici mandata.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.