Šest mrtvih u pucnjavi u bolnici u Češkoj, policija objavila potjernicu za krivim čovjekom!

10.12.2019. 11:42:00

Šest ljudi ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila u bolnici u češkom gradu Ostravi, objavio je ministar unutarnjih poslova.

Premda se još ne znaju detalji incidenta, lokalna je policija objavila informaciju da su četiri osobe poginule, a dvije teško ranjene, piše RT. No, u međuvremenu je premijer Andrej Babis potvrdio da su i te dvije osobe podlegle ozljedama.

Do pucnjave je došlo u utorak ujutro u Sveučilišnoj bolnici Ostrava na sjeveroistoku zemlje, no još nije poznato pod kojim okolnostima. Navodno su hici ispaljeni na odjelu hitnog prijema, a nakon incidenta cijela je bolnica evakuirana, piše BBC. Za napadačem se još uvijek traga.

Ministar Jan Hamacek rekao je da su hitne službe i policija odmah reagirale, a u potrazi za počiniteljem angažirani su i helikopteri.

Policija je također objavila fotografiju osumnjičenog i apel javnosti koju mole da im se jave ako imaju bilo kakvu informaciju, no fotografiji su u međuvremenu uklonili s Twittera i napisali:

– Muškarac na slici je važan svjedok događaja. Trenutno tražimo drugu osobu. Hvala na razumijevanju.

Osim toga, na Twitteru su zamolili građane za pomoć i pozvali ih na oprez:

– Dojavu o pucnjavi primili smo u 7 i 19 h. Prvo policijsko vozilo bilo je na mjestu događaja u 7 i 24. Trenutno činimo sve kako bi identificirali počinitelja i osigurali mjesto pucnjave. Zahvaljujemo javnosti na suradnji. Također molimo javnost da bude krajnje oprezna.

Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:EPA/LUKAS KABON

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.