Šest pripadnika 8. hrvatskog kontingenta odlikovano za članove najuspješnije borbene grupe NATO-a

21.01.2022. 18:01:00

AMERIČKO PRIZNANJE HRVATSKIM VOJNICIMA

Šest hrvatskih vojnika dobilo je američko priznanje za najuspješnije pripadnike borbene skupine snaga NATO-a u Poljskoj, objavilo je u petak Ministarstvo obrane.

Na vojnom poligonu u Republici Poljskoj u četvrtak je održana svečana dodjela priznanja najuspješnijim pripadnicima borbene grupe NATO-a, među kojima je bilo šest pripadnika 8. hrvatskog kontingenta.

Njih 3. bojna 161. pješačke pukovnije Nacionalne garde Washington upisuje u knjigu zaslužnih pojedinaca koji se svojim sposobnostima ističu u obnašanju vojne službe.

Hrvatskim vojnicima je čestitao ministar obrane Mario Banožić rekavši da su pokazali visoku razinu profesionalizma, predanosti i angažmana.

"Od srca čestitam na ovom velikom priznanju pripadnicima Hrvatske vojske koji su još jednom pokazali kako su uzoran i ustrajan rad i ponašanje, najbolji promicatelji naših vrijednosti, ali i najbolji način za zaštitu državnih interesa“, rekao je ministar, stoji u priopćenju.

Hrvatska vojska od listopada 2017. pridonosi borbenoj skupini pod zapovjedništvom SAD-a s bitnicom samohodnih višecijevnih lansera raketa.

Trenutno je ondje 80 hrvatskih vojnika, a od 2017. je u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti sudjelovalo njih 635. Hrvatska vojska će potporu saveznicima u tome području od 2023. godine pružati s bitnicom PzH 2000, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: kkž/h/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.