'Šesti autobus' ima najbolje otvaranje hrvatskog filma u 2022., gledalo ga 18.000 ljudi

21.11.2022. 17:30:00

HIT U KINIMA

Kao redatelj, producent i scenarist, a posebno kad je u pitanju hrvatski film u ovom trenutku ne možemo biti zadovoljniji, rekli su redatelj Eduard Galić te producent i scenarist Dominik Galić

Premijera filma koja se prošlog tjedna održala pred brojnom publikom i uzvanicima u čak tri pune dvorane Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu dala je naslutiti koliki je interes publike za  dugoočekivani hrvatski ratni igrani film „Šesti autobus“. Film je prvog vikenda prikazivanja u distribuciji Duplicata pogledalo impresivnih 18.141 gledatelja što je najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine, ali i četvrto najbolje otvaranje hrvatskog filma svih vremena, piše 24sata .

24sata
Foto: Promo

Na prve su rezultate i reakcije publike reagirali i sam redatelj filma Eduard Galić te producent i scenarist Dominik Galić, čije reakcije prenosimo u cijelosti: „Kao redatelj, producent i scenarist, a posebno kad je u pitanju hrvatski film u ovom trenutku ne možemo biti zadovoljniji. Zajedno s našim glumcima i ekipom filma, koja ni u jednom trenutku nije odustajala, uspjeli smo realizirati predivnu hrvatsku filmsku priču koja počinje pisati svoja daljnja poglavlja.

24sata
Foto: Promo

Naš „Šesti autobus“ s ponosom će biti zapisan kao najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine te četvrto najbolje otvaranje hrvatskog filma svih vremena te stoga od srca zahvaljujemo svakom od gledatelja koji su u protekla četiri dana pogledali film, na svim divnim komentarima koji su nam motivacija za nastavak, na želji da priču o Vukovaru čuje što više ljudi i da ju zajedno širimo dalje!

Šesti autobus potresna je drama o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

24sata
Foto: Promo

Odličnu glumačku ekipu čine Marko Petrić koji je utjelovio glavni muški lik branitelja Josipa, Zala Djuric koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić. Upravo je ovakva miješana hrvatsko regionalna ekipa ono što filmu daje dodatnu vrijednost, emotivno ga čineći još snažnijim, a pojedine njegove scene daleko upečatljivijim i dubljim.

“Šesti autobus” u distribuciji Duplicata i produkciji MissArt-a možete gledati već danas u više od 55 kina diljem Hrvatske.

24sata
Foto: Promo

Izvor: 24sata/promo članak/Foto:promo/24sata

Izvorni autor: Promo članak/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.