SHNL Osijek šokirao Dinamo usred Maksimira i ostavio ga na -7 od Hajduka

27.10.2024. 19:06:00

U derbi susretu 11. kola HNL-a nogometaši Osijeka su na maksimirskom stadionu iznenadili i pobijedili aktualnog prvaka Dinamo s 4-2 (2-1).

Za Dinamo je to bio treći ligaški poraz u sezoni. Treći je Dinamo na ljestvici i ima bod manje od Rijeke, odnosno, sedam manje od vodećeg Hajduka. Osječani su se bodovno izjednačili s Varaždinom koji je četvrti. Osijek je dobio petu od posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

Dinamo je poveo u 18. minuti golom Marka Pjace, ali je do odmora Osijek okrenuo rezultat na svoju stranu. Strijelci su bili Arnel Jakupović u 22. i Roko Jurišić u 40. minuti. Novi gol je Pjaca zabio u 52. minuti, tada za 2-2, ali su opet uslijedila dva gola Osijeka. Hernani je u 54. postigao pogodak za 3-2, dok je Jakupović realizirao jedanaesterac u 88. minuti za 4-2.

U uvodnim minutama svaka je momčad imala po jednu odličnu šansu. U 6. minuti je Dinamo mogao do vodstva, nakon akcije Baturine i Pierre-Gabriela lopta je došla do Kulenovića koji nije bio precizan. Samo dvije minute kasnije u istoj su akciji pokušali Jakupović i Omerović za goste, ali startnih 0-0 se nije promijenilo.

Nije se dugo trebalo čekati na prvi pogodak i Dinamo je poveo u 18. minuti. Na asistenciju Pierre-Gabriela glavom je pogodio Pjaca. Već u idućem napadu mogao je Dinamo do drugog gola, ali je Jelenić spasio goste nakon udarca Baturine.

Imao je Osijek spreman odgovor na nalete Dinama te je došao do izjednačenja u 22. minuti. Nakon ubačaja Hernanija dobro se snašao Jakupović i pogodio za osječko slavlje u Zagrebu.

Utakmica se potom primirila do 36. minute kada je dva puta u istoj akciji prijetio Kulenović. Pritom se s jednom intervencijom istaknuo i osječki golman Malenica, dok je drugi pokušaj napadača Dinama blokiran. U 40. minuti novi šok za domaće navijače jer je Osijek poveo 2-1. Gosti su ukrali loptu, Jurišić se sjurio prema suparničkim vratima te je odlično naciljao i pogodio bliži kut.

Burni kraj prvog dijela samo se prelio na nastavak utakmice pa je odmah početkom drugog poluvremena ponovno na scenu stupio Pjaca. U 51. minuti lopta se prilično sretno odbila do hrvatskog reprezentativca koji je pogodio za izjednačenje i 2-2.

No, kratko je Dinamo uživao u tom rezultatu. Opet su Osječani imali spreman odgovor, u 53. minuti su gosti po izgubljenoj lopti Dinama složili kvalitetan kontranapad, a izuzetno lijepo je za 3-2 Osijeka pogodio Hernani.

Logično je do kraja slijedio pritisak Dinama koji je mogao izjednačiti u 69. minuti. Ademi je pucao, ali se i tom prilikom istaknuo vratar Osijeka Malenica. Nastavio je Dinamo s napadima, pokušao je Špikić, a onda su Osječani zabili i četvrti u 88. minuti. Nevistić je srušio Bukvića, a Jakupović je ‘panenkom’ pogodio s bijele točke za 4-2 i veliko slavlje Osječana.

U nastavku dana posljednju će utakmicu ovog kola odigrati Gorica i Istra 1961.

U prvom ogledu 11. kola nije bilo pobjednika, u petak su Slaven Belupo i Šibenik odigrali 2-2. Gosti iz Šibenika su se poraza spasili u 88. minuti golom Prekodravca.

U subotu je novu pobjedu ostvario Hajduk koji je na Poljudu svladao Lokomotivu 2-1 golovima Livaje i Sigura. Rijeka je četvrti put u nizu remizirala u prvenstvu, ovaj put je odigrala 1-1 protiv Varaždina na Rujevici.

Izvor: sportklub/Foto: Vlado Kos via Gulive

Izvorni autor: Sport Klub

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.