Šibenska policija prijavila 49-godišnjaka za ratni zločin kod Oklaja

11.06.2021. 17:03:00

Šibenski policajci dovršili su, u suradnji sa splitskim tužiteljstvom, istraživanje nad nedostupnim 49-godišnjakom kojeg sumnjiče da je kao pripadnik tzv. Vojske Republike Srpske (VRS) u veljači 1993. počinio ratni zločin ubivši nožem petero civila u zaseoku Vucići kod Oklaja.

Policija je priopćila kako 49-godišnjaka sumnjiči da je kao pripadnik 75. motorizirane brigade tzv. VRS, tijekom veljače 1993. za vrijeme oružanog sukoba s regularnim oružanim snagama RH, zajedno s još nekoliko za sada nepoznatih osoba došao u zaseok Vucići te ubodima nožem usmrtio pet civila hrvatske nacionalnosti.

Tom prilikom, precizirala je policija, ubijeni su trojica muškaraca i dvije žene koji su u vrijeme počinjenja ratnog zločina bili stari između 79 i 82.

Protiv 49-godišnjaka, koji nije dostupan hrvatskim pravosudnim tijelima, podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Tomislav Niletić/ PIXSELL

Izvorni autor: L. F./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.