Šimunić nakon razgovora u USKOK-u: Prošlo je, živ sam

27.01.2021. 14:57:00

“Nisam imao očekivanja, gledao sam u serijama i filmovima kako izgleda… Ok. Prošlo je, živ sam, dao sam iskaz. To je u tijeku, ne smijem puno komentirati. Sad je to dalje u procesu, ja sam dao svoj građanski iskaz”, rekao je Šimunić nakon izlaska iz zgrade USKOK-a.

“Ne smijem komentirati dalje dok je postupak u tijeku. Svi čujete kaj se događa, svi možete zaključiti”, rekao je.

“Danas je puno lakši dan nego jučer. Osjećam se dobro i sve bude dobro”, kazao je na kraju i ispričao se novinarima što u ovom trenutku ne može reći više o slučaju, odnosno o iskazu koji je dao USKOK-u.

Viktor Šimunić tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Kaže da ga je na razgovor sa Tušekom zvao gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, što može dokazati SMS-porukama. Sastali su se u njegovoj klijeti prije 10 dana, a kompromitirajući razgovor Šimunić je kaže – snimao zbog javnog interesa.

Snimka je, kaže Žarko Tušek, autentična, no odbacuje navode da je nudio posao i mito. Sastanak je, tvrdi – inicirao upravo Šimunić koji je od njega i tražio argumente za suradnju i ponude. Tušekov odvjetnik Vladimir Terašaj kaže kako se radilo o normalnoj političkoj konverzaciji.

Slučaj Žarka Tušeka komentirao je predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković. Rekao je da je Tušek učinio grubu političku pogrešku, te da ne zna kako mu se to dogodilo, jer je iskusan političar. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja, rekao je Plenković.

Izvor: N1/PDN/FOTO: screenshot N1 Televizija

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.