Sindikat policijskih službenika o ‘aferi nakaze’: Žalosti nas što pojedini rukovoditelji nisu stali iza svoje policajke

16.10.2024. 08:50:00

Sindikat policijskih službenika oglasio se o 'aferi nakaze', navodeći da ih žalosti što pojedini rukovoditelji nisu stali iza svoje policajke koja im je prijavila događaj.

Podsjetimo, mlada policajka je protiv Anne Dujić podnijela prijavu zbog prisile prema službenoj osobi jer je na nju krenula vozilom na blokadnom punktu postavljenom ljetos zbog požara u zaleđu Šibenika. No, lokalno tužiteljstvo prijavu je odbacila, a policajka je završila na bolovanju.

“Javnost na strani policajke”

Reakciju sindikata prenosimo u cijelosti.

“Puno je u ovom slučaju odstupanja od prakse, ali ono što nas žalosti kao sindikat je činjenica da sustav, ili bolje rečeno pojedini rukovoditelji, nisu stali iza svoje policajke koja im je prijavila događaj.

Razloge zašto su to učinili znaju samo oni i sada je očito da će na to pitanje morati dati odgovore, kako javnosti tako i nekim institucijama, jer nije na državnom odvjetništvu da se bavi “prljavim vešom” u policiji već službama unutar samog sustava MUP-a čiji je to posao. 

Budući da je sasvim jasno da je cjelokupna javnost na strani policajke vjerujemo da će se utvrditi istina i da će javnost saznati zašto je u ovom slučaju postupano potpuno neuobičajeno i zašto se zaprimala kaznena prijava od policijske službenice na zapisnik umjesto da se postupalo po njenom izvješću, što je uobičajeni postupak u istim ili sličnim situacijama.

“Ponosni smo što je prijavila događaj”

Također očekujemo da će se utvrditi odgovornost tih pojedinaca kojima nije stalo da zaštite svoje policijske službenike iz samo njima znanih razloga, a koji svakodnevno riskiraju svoj život i zdravlje kako bi nesebično pomagali drugima.

Źelimo također dati jasno do znanja da je policijska službenica naš član i ponosni smo što nije sagnula i okrenula glavu već je nadređenima prijavila događaj, a na njima je da sada oni objasne zašto su se nakon toga oni ponašali potpuno neuobičajeno.

Policijskoj službenici pružit ćemo svu potrebnu pravnu pomoć i oštro osuđujemo ovakvo ponašanje odgovornih u PU šibensko-kninskoj zbog čega ćemo od unutarnje kontrole i glavnog ravnatelja policije zatražiti nazor u ovom predmetu”, priopćili su iz sindikata.

Izvor: n1/Foto: Fah

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.