Širi se potresna snimka Alise, curice skrivene u mariupoljskoj čeličani. Pozdravlja baku i kaže da bi išla doma

22.04.2022. 11:06:00

Na pitanje što želi, odgovara: 'Želim da me evakuiraju'

Ukrajinski političari i tviteraši koji objavljuju vijesti iz te zemlje posljednjih dana dijele video četverogodišnje djevojčice koja je, pišu, već 50 dana skrivena u mariupoljskom Azovstalu. U toj se čeličani kriju posljednji branitelji Mariupolja, zajedno s oko 1000 civila koji se nisu uspjeli izvući iz grada, među kojima je i malena Alisa, prenosi Telegram.hr .

Njezina majka je vojna liječnica koja brine za ranjene u Azovstalu. Video koji se širi društvenim mrežama pokazuje Alisu u bunkeru ispod Azovstala koji je pod bombardiranjem. Oko nje su razne stvari, dok curica lista knjigu.

Djevojčica na početku videa kaže da se zove Alisa, a na pitanje što želi odgovara: “Želim da me evakuiraju.” Dalje priča kako je sada u bunkeru, a na pitanje sviđa joj li se tu kaže: “Želim ići doma.” Na pitanje koga želi pozdraviti rekla je kratko: “Baku Svetu.”

‘Želim ići doma’

Bivši ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov poručio je da se Alisu, kao i tisuće drugih, treba evakuirati humanitarnim koridorima. Avakov je pozvao Zapad da pošalje još teškog oružja Ukrajini, istaknuvši da “malena Alisa vjerojatno ne zna da se njezina nada zove ‘teško naoružanje’ ali stariji, civilizirani, demokratski svijet to zna”. Dodao je kako taj svijet mora spasiti Alisu.

Podsjetimo, jučer je ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao Vladimiru Putinu da njegova vojska drži Mariupolj. Samo su, rekao je, ostali civili i borci u Azovstalu. Iako je Šojgu htio jurišati na čeličanu Putin mu je naredio da to ne radi. Analitičari smatraju da ruski predsjednik zabranio veliki napad u strahu od teških gubitaka među vojnicima koje treba na istoku Ukrajine.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Screenshot / Twitter

Izvorni autor: Katarina Knežević/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.