Sjećanje na najmlađe žrtve Domovinskog rata: "Mali Križ - Velika Žrtva 2024."

29.06.2024. 08:47:00

Povodom dana sjećanja na 402 poginule djece u Domovinskom ratu, srdačno Vas pozivamo da se pridružite obilježavanju ovog tužnog, ali ponosnog događaja. Obilježavanje najtragičnijih trenutaka obrambenog i osloboditeljskog rata Republike Hrvatske te sjećanje na najnevinije žrtve, održat će se 29. lipnja 2024. godine u Slavonskom Brodu.

Događaj pod nazivom "22. Susret Sjećanje na Poginulu Djecu u Domovinskom Ratu - Mali Križ - Velika Žrtva" započinje u 09:00 sati, dolaskom sudionika i gostiju u Samostan Crkve Svetog Trojstva. Nakon toga, u 10:00 sati, slijedi sveta misa za svu poginulu djecu u Domovinskom ratu, koja će se održati u Crkvi Svetog Trojstva.

U 11:15 sati, program će se nastaviti prigodnim odavanjem počasti polaganjem vijenaca i ruža te paljenjem svijeća kod spomenika „Prekinuto Djetinjstvo“ na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu. Poseban trenutak programa bit će poetsko-glazbeni recital pod nazivom „Iz Dnevnika Moga Djetinjstva“.

Nakon ceremonije, svi sudionici i gosti su pozvani na ručak koji će se održati u Kući Piva d.o.o. na adresi Ulica Ante Starčevića 17 u Slavonskom Brodu.

Ovaj susret je prilika da se osvrnemo, otvorimo oči, dodamo zrno volje i malo pažnje, te pregršt topline i ljubavi u ime onih kojih više nema. Zajedno za djecu koja nisu uspjela odrasti, sjetimo se njihovog prekinutog djetinjstva.

Organizator događaja je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske.

Prisjetimo se zajedno onih koji su svojim životima platili našu današnju slobodu.

Izvorni autor: PDN/Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.