SKANDALOZNE VIJESTI IZ AUSTRIJE: Na Bleiburškom polju neće biti čak niti svete mise, a sa spomenika namjeravaju ukloniti povijesni hrvatski grb?!

23.03.2022. 18:44:00

"Bujica je upravo doznala dio skandaloznih zahtjeva, s kojima su austrijske svjetovne i crkvene vlasti proteklih dana upoznale Počasni bleiburški vod. Prema pouzdanim informacijama; biskup Gurk-Klagenfurta, Josef Marketz, dopustio je hrvatskim biskupima održavanje svete mise zadušnice za hrvatske žrtve Bleiburga, ali više ne na polju kod spomenika, već u mjesnoj crkvi - koja s okolicom može primiti tek nekoliko stotina vjernika..." tim riječima započeo je svoju  objavu na facebooku novinar "Bujice"  Velimir Bujanec.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
"SKANDALOZNE VIJESTI IZ AUSTRIJE: Na Bleiburškom polju neće biti čak niti svete mise, a sa spomenika namjeravaju ukloniti povijesni hrvatski grb?!
Bujica je upravo doznala dio skandaloznih zahtjeva, s kojima su austrijske svjetovne i crkvene vlasti proteklih dana upoznale Počasni bleiburški vod. Prema pouzdanim informacijama; biskup Gurk-Klagenfurta, Josef Marketz, dopustio je hrvatskim biskupima održavanje svete mise zadušnice za hrvatske žrtve Bleiburga, ali više ne na polju kod spomenika, već u mjesnoj crkvi - koja s okolicom može primiti tek nekoliko stotina vjernika...
Također, austrijski ministar unutarnjih poslova, Karl Nehammer, navodno je od PBV-a zatražio da se sa spomenika bleiburškim žrtvama ukloni hrvatski povijesni grb, s prvim početnim bijelim poljem!
Nehammer dolazi iz redova austrijskih narodnjaka, sestrinske stranke Plenkovićevog HDZ-a, isto kao i bivši kancelar Sebastian Kurz, koji je svojedobno ljudima iz hrvatskog veleposlanstva u Beču poručio da se zbog Hrvata neće zamjerati svojim koalicijskim partnerima… Te riječi odnosile su se na austrijske zelene, njihovu varijantu ‘Možemo’ i predstavljaju prilično jadan izgovor te pilatovsko pranje ruku od nečasne odluke koja bi mogla trajno poremetiti hrvatsko-austrijske odnose.
Austrijske vlasti, bez obzira na to radi li se o zelenima, lijevima, narodnjacima ili lažno “desnima” pokazale su nevjerojatno nepoštovanje prema tisućama hrvatskih žrtava koje su u svibnju ’45. godine završile na polju kod Bleiburga, nakon čega su ih Englezi razoružane predali na klanje Titovim jugoslavenskim partizanima.
Gore od besćutnih Austrijanaca, ponašaju se jedino hrvatski beskičmenjaci, koji dopuštaju ovakvo pljuvanje po našim mrtvima i ponižavanje cijele nacije. Poltronstvo i nemoć hrvatskih državnih vlasti u ovom slučaju idu toliko daleko da se jednoj stranoj državi čak dopušta da odlučuje o legalnosti naših povijesnih simbola!
Prvo su jeftino pokupovali naše banke, nekretnine na moru i opljačkali naš narod, a sada nam još ubijaju ponos i bezobzirno diraju u uspomenu na naše mrtve. Sramota za Austrijance, a još veća za bečko-briselske konjušare u Banskim dvorima!"

Izvor: Velimir Bujanec - fb/Foto:Facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.