SKANDALOZNO Dodik izjavio da je sve u Bleiburgu trebalo pobiti

24.05.2020. 15:56:00

Govoreći o rezoluciji o žrtvama ustaša, Dodik je za "Politiku" rekao da su neki Srbi podržali taj dokument i da se prave da ne vide kako se njima pokušava reći da su antifašističku borbu nosili (prvo) Bošnjaci, Hrvati pa Srbi, odnosno "ispada" da su oni nosili borbu protiv ustaša.

Dodik kaže da je povijesna činjenica da su mnoge ustaše, koji su klali Srbe, poslije desetak godina postali rukovoditelji u komunističkom režimu te da kažu, kada se usprotivi takvoj rezoluciji, da "podržava Bleiburg".

"Evo mog stava o tome, u Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu napraviti prema tome kada pogledam što su nam uradili", rekao je Dodik i podsjetio koliko su ustaše pobile Srba oko Banja Luke – u Motikama, Drakuliću, Šargovcu, Garavicama, Jasenovcu.

Odjednom Bošnjaci postadoše antifašisti, naglasio je Dodik i upitao je li Handžar divizija bila u antifašističkom bloku? "Genocid je izvršen nad Srbima, pobijeno je više od 500.000 Srba samo u Jasenovcu, ubijali su srpski narod gdje god su stigli", rekao je Dodik i podsjetio da su u njegovom selu, Mrčevcima, ustaše pokupile 140 mirnih mještana i sve ih ubili te da nema srpskog sela u kom se to nije dogodilo. Dodik je naveo da su trojica gradonačelnika Sarajeva bila u ustaškoj vlasti koja je deportirala ljude u Jasenovac te da od tolikog izvrtanja čovjeku dođe da "iskoči iz kože", prenosi hercegovinainfo.

Izvor: ri/Direktno.hr/Foto:Epa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.