‘SKANDALOZNO JE DA HRVATSKA DIPLOMACIJA NIJE REAGIRALA’: Za Komšića je Hrvatska kao Rusija?

17.03.2022. 18:37:00

PAVLIČEK OŠTRO PORUČIO

“Skandalozna je izjava koju je Komšić prije dva dana putem videolinka izrekao u Europskom parlamentu, a u kojoj je optužio Hrvatsku i Srbiju da se prema Bosni i Hercegovini ponašaju kao Rusija prema Ukrajini”, rekao je Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista u saborskom slobodnom govoru.

Skandaloznim je ocijenio i što nitko iz hrvatske diplomacije nije reagirao na izjave Komšića koji je, napomenuo je, naveo da se Hrvatska i Srbija, pod krinkom brige za svoje konstitutivne narode, otvoreno miješaju u unutarnje stvari BiH te da su u pravu oni koje to podsjeća na ukrajinski Lugansk i Donjeck, pri čemu je jedina razlika što to ne pokušavaju činiti oružanim putem.

“Komšić ne predstavlja politiku Hrvata u BiH i ako ne dođe do izmjene izbornog zakona, Hrvatska mora tražiti drugačiji preustroj, a to je jedino stvaranje trećeg entiteta za Hrvate unutar BiH”, rekao je.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Screenshot/Sabor

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.