Skinuta zvijezda petokraka s Riječkog nebodera

06.10.2020. 14:54:00

Kao što je u tajnosti ovog 20. rujna postavljena na vrh Riječkog nebodera, tako je tajno danas u jutarnjim satima i skinuta skulptura s motivom zvijezde – rad “Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik” riječkog umjetnika Nemanje Cvijanovića.

S obzirom da su u sklopu programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture najavili da će zvijezda biti postavljena do 4. listopada, nekoliko dana prije kontaktirali smo EPK s pitanjem kad će zvijezda točno biti demontirana, međutim dobili smo odgovor da nam to ne mogu reći, piše Novi List

Na jednak način postavljanje zvijezde, kao što je to uobičajeno kad je riječ o drugim događanjima u sklopu EPK-a te ostalim zbivanjima u Rijeci, nije prethodno najavljeno ni medijima ni javnosti.

Zvijezda je tako jednostavno 20. rujna “osvanula” na vrhu Riječkog nebodera, kako je objašnjeno, pod tom se zvijezdom vodila i bitka za Rijeku u kojoj je poginulo 2.800 partizana pa ona na sebi, danas kao umjetnička instalacija, ima 2.800 crvenih stakalaca koja podsjećaju na te žrtve, piše Novi List.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Novi List

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.