Škoro: Idem u klub Suverenista

08.09.2021. 12:52:00

Svako zlo za neko dobro, pa tako sad mogu nastaviti političko djelovanje s istim ljudima s kojima sam dijelio izborne liste i na istim programskim načelima, rekao je Miroslav Škoro

Miroslav Škoro i njegova sestra napustit će saborski klub Domovinskog pokreta i priključiti se Hrvatskim suverenistima. 

– Nakon svega što se zbilo, jasno je da ne možemo više funkcionirati kao cjelina. No kako od prvog dana podupirem okupljanje na domoljubnom dijelu spektra, odlaskom iz kluba DP-a sasvim sigurno neću pridonijeti mrvljenju domoljubnih snaga te ne kanim osnovati ni novi klub ni novu političku stranku. Naprotiv, i danas želim da se razmrvljene domoljubne snage okupe – rekao je Škoro za Večernji list i potvrdio da ide Suverenistima, što se i nagađalo.

– Kad su od naše zajedničke političke platforme za parlamentarne izbore nastala dva saborska kluba, moram priznati da nisam bio sretan jer sam mislio, unatoč nekim tehničkim prednostima, da ipak šaljemo pogrešnu poruku nejedinstva. No svako zlo za neko dobro, pa tako sad mogu nastaviti političko djelovanje s istim ljudima s kojima sam dijelio izborne liste i na istim programskim načelima. Od dva kluba koja smo stvorili, danas biram onaj u kojem mogu funkcionirati a da pritom ne iznevjerim birače koji su nam, svima zajedno, dali glas na prošlim izborima.

Najavio je da će više o tome govoriti na konferenciji u petak.

– Glavni je moj uvjet bio da poštujemo volju birača s prethodnih izbora i nastavimo u istom političkom smjeru. Sve drugo bilo mi je neprihvatljivo, tako da je ovo logična odluka. Zajedno smo išli na izbore, zajedno smo dobili glasove, zajedno ćemo se nastaviti boriti za boljitak Hrvatske i svih njezinih ljudi, a moj će prioritet i dalje biti Slavonija i Baranja – rekla je Vučemilović.

Izvor: 24sata/ Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Hruškovec/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.