Škoro otkrio hoće li na sastanak s Plenkovićem

14.07.2020. 13:07:00

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je kako se njegova stranka nije mogla odazvati "onakvom" pozivu Andreja Plenkovića na razgovor, ali da će biti "konstruktivna oporba", kao što je i on sam. No, press konferenciju sazvao je zbog uvođenja eura, piše N1.

"Sjetite se što se događalo s prelaskom s jugodinara na hrvatski dinar, s prelaskom s hrvatskog dinara na kunu. Stvorit ćemo konverziju i stvoriti hrvatskim građanima samo probleme", rekao je Škoro.

Novinare je zanimalo hoće li Domovinski pokret prihvatili ili ne sastanak s Andrejem Plenkovićem. "Najvažnije u medijskom prostoru je kava s Plenkovićem", uzvratio je Škoro.

Novinarka mu je rekla kako bi na toj kavi mogli i razgovarati o euru, na što je odgovorio: "Ozbiljna je situacija, ne možemo ležerno ćaskati o euru. Osim toga ja ne pijem kavu, nego čaj."

Na pitanje hoće li prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će "Domovinski pokret o tome ozbiljno odlučiti kad ih pozovu na ozbiljan razgovor".

Komentirao je i izbor Borisa Miloševića iz SDSS-a za potpredsjednika Vlade. "Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. Ako su se oni prepoznali s SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac Hadžić...", kazao je Škoro.

Kakva će opozicija biti Domovinski pokret? "Vrlo konstruktivna. Otkako sam se pojavio na političkom nebu, uvijek sam bio konstruktivan. Uvijek nastojim ukazati na politički problem, ali i na rješenje", odgovorio je.

Izvor: lš/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor: