ŠKORO podržao medicinske sestre: “Moraju dobiti zasluženo poštovanje”

03.10.2019. 17:03:00

“U mojoj najvećoj životnoj krizi zdravstveni su djelatnici svojom stručnošću i ljudskošću bili moj veliki oslonac.

No uz moralnu obvezu da ih uvijek i svugdje podržavam u njihovom radu, osjećam i političku obvezu poduprijeti njihove opravdane zahtjeve. Medicinske sestre i tehničari skrbe o zdravlju cijele nacije i moraju dobiti zasluženo poštovanje.

I kao predsjednik Hrvatske nastavit ću biti ambasador sestrinstva.”

Napisao je to Miroslav Škoro na svom facebooku. Podsjetimo, danas su medicinske sestre prosvjedovale pred vladom zbog ponižavajućeg povećanja svojih plaća od SAMO 50 kuna.

One traže povećanje osnovice plaće za 25 posto, vraćanje dodatka na godine radnog staža i zapošljavanje novih medicinskih sestara, navodi se u priopćenju.  Podsjećamo, ministar zdravstva Milan Kujundžić i predstavnici sindikata potpisali su u petak Dodatak II. Kolektivnom ugovoru (KU) za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, kojim se zaposlenima u zdravstvu od 1. rujna povećavaju dodaci na plaće za sedam posto. Predviđeno je linearno povećanje dodatka za tri posto i četiri posto.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:FB/Miroslav Škoro

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.