Škoro: Računam na podršku svih birača, osim ekstremne ljevice

18.05.2021. 23:02:00

“Ja sam tvrdio u prvom krugu, a tvrdim i sad da sam jedini kandidat koji može pružiti rješenja i riješiti ozbiljne probleme kojima grad Zagreb obiluje”, rekao je Škoro.

Nakon što je uspio nadmašiti brojem glasova izravne konkurente Jelenu Pavičić Vukičević i Davora Filipovića, Miroslav Škoro ušao je u drugi krug u kojem mu analitičari protiv Tomislava Tomaševića ne daju previše šanse, no on se ne predaje.

Na upit RTL-a koja će mu biti strategija za kampanju u drugom krugu i na podršku čijih birača računa i je li već dobio otvorenu podršku od nekoga, Škoro odgovara da neće mijenjati strategiju, a da računa na podršku svih, osim “ekstremne ljevice”. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Strategija je jednaka onoj iz prvog kruga, a to znači naglasak na program i projekte. Mi smo detaljno razradili naš program po svim temama koje muče građane grada Zagreba i ponudili utemeljenja i provediva rješenja. To nas je dovelo do ulaska u drugi krug i to će nas dovesti do pobjede.

Svi su kandidati dosad ponavljali što u Zagrebu ne valja. Ja sam tvrdio u prvom krugu, a tvrdim i sad da sam jedini kandidat koji može pružiti rješenja i riješiti ozbiljne probleme kojima grad Zagreb obiluje. Ovo nije dječja igra, to nije pitanje dobre volje, nego sposobnosti upravljanja i snažnog tima koji ja oko sebe imam. U platformi Možemo takav tim niti sposobnosti nažalost ne vidim.

Računam na podršku svih birača, osim ekstremne ljevice. Otvorenu podršku već sam dobio od većine pojedinaca i političkih opcija od centra prema desno. Ali tema lijevo i desno nikad nije bila moja primarna tema! Obišao sam cijeli grad, dao ozbiljna i konkretna rješenja, radio s timom stručnjaka na izradi najcjelovitijeg programa s razrađenim rješenjima”, kaže Škoro.

“Sam sam izjavio nekoliko puta da je klupa u parku ili Jarunski most nešto što je iznad stranačkog interesa, a mediji su mi nametnuli ideološku tematiku! Ali, kad već jesu, zašto se onda i drugog kandidata ne proziva za njegova lijeva uvjerenja, kad već mene prozivaju za moja desna?

Opet kažem, pitanje gospodarenja otpadom, loše i preskupe vodoopskrbe i odvodnje, obnove grada nakon potresa, to je ono što građanima mora biti bitno, i po tome mi sudite, a ne po tome tko se kako želi predstavljati”, zaključuje Škoro.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: RTL/Kamenjar.com

Autor: