Škoro tvrdi da je HDZ pokušao vrbovati člana Domovinskog pokreta

06.07.2020. 18:23:00

Predsjednik Domovinskog pokret Miroslav Škoro kazao je u ponedjeljak da je zadovoljan s osvojenih 16 mandata na izborima čime su postali treća politička snaga u Hrvatskoj, no priznao je kako ga je rezultat HDZ-a iznenadio.

'Zadovoljni smo brojem osvojenih mandata. Biti star 50-ak dana, a osvojiti 16 saborskih mandata i biti treća politička snaga u Hrvatskoj uistinu nije mala stvar. Oni koji kose političku travu i livadu godinama nisu osvojili ništa ili tek nešto malo', kazao je Škoro na konferenciji za novinare.

Još jednom je čestitao HDZ-u kao relativnom pobjedniku priznavši međutim da ga je rezultat HDZ-a iznenadio.

'Nema osobe koja, bez obzira na trendove, nije ostala začuđena', rekao je Škoro ocijenivši kako bi ozbiljnije trebalo regulirati rad agencija koje objavljuju ankete obzirom da su se pokazale nevjerodostojnim.

Škoro je dodao i kako je tijekom izbora bilo prijavljeno dosta nepravilnosti, čak i fizički napad na promatrača Domovinskog pokreta, te da puno osoba u samoizolaciji nije moglo glasati jer nisu došli članovi biračkog odbora. Kritizirao je i uvođenje novog pojma 'osobe od povjerenja', a nije zadovoljan ni izlaznošću birača na izbore u Hrvatskoj i u dijaspori, kao ni brojem nevažećih listića.

Otkrio je i da su prije izbora iz HDZ pokušali vrbovati jednog člana Domovinskog pokreta u devetoj izbornoj jedinici.

'Kad se sve zbroji i vidi, sve skupa zahvaljujući izbornom zakonu nije prošlo baš kako je trebalo', smatra Škoro.

Domovinski pokret neće dovoditi regularnost izbora u pitanje

No, ističe da Domovinski pokret neće dovoditi regularnost izbora u pitanje već da će 'prosvjedovati' u Saboru odnosno biti relevantan čimbenik i pokušati napraviti promjene. Zalagat će se, kaže, za promjenu izbornog zakona, uvođenje elektroničkog glasovanja, zakon o obnovi Zagreba, ovršni zakon...

Škoro je izrazio također žaljenje što nisu uspjeli sklopiti predizbornu koaliciju s Mostom jer bi tada bilo više mandata.

'Nema razloga za tražnje alibija, nismo tu zbog vlasti i fotelja, te respektiramo odluku građana', odgovorio je na upit traže li alibi za to što nisu ostvarili bolji rezultat.

Škoro je naglasio kako Domovinski pokret nije 'zvijezda repatica' niti trgovačka stranka te da su pred njima lokalni izbori dok je za osnivanje vlastitog saborskog kluba Suverenista kazao da su s njima imali takav dogovor od ranije kako bi dobili više prostora za govornicom.

'Mi smo čvrsta koalicija i postojat će jaka koordinacija među nama”, tvrdi. 

Škoro je poručio svojim biračima kako će konzumirati svoj mandat u Saboru, a ne slati zamjenu jer se to od njega očekuje te mu je to obveza i dužnost.

Izvor: tportal.hr/Foto:Emica Elvedji

Izvorni autor: T. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.