Slaven Belupo deklasirao Goricu na gostovanju u prvoj utakmici 24. kola HNL-a

18.02.2022. 20:00:00

Već nakon 10 minuta bilo je 0:2, Slaven je zabio i u nastavku, a domaći su bili potpuno bezopasni.
 
  

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:3 (Caimacov 2', Zvonarek 10', Marina 56'-11m)

VELIKA GORICA Gradski stadion, 400. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Marić i Vuković. Četvrti sudac: Matić. VAR: Vidulin. AVAR: Kezele. Delegat: Čalić.

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 46. Keita) - Pršir (od 62. Suk), Babec - Atiemwen (od 76. Benito), Kalik, Mitrović (od 73. Fruk) - Cruz (od 46. Stojanovski). Trener: Krunoslav Rendulić

SLAVEN BELUPO (3-4-1-2): Sušak - Božić (od 85. Tepšić), Paracki, Soldo - Kvržić, Marina (od 80. Liklin), Caimacov, Goda - Laušić (od 53. Brković) - Zvonarek (od 53. Bogojević), Zapata (od 80. Hoxha). Trener: Zoran Zekić

Žuti kartoni: Pršir (34 - preoštar start), Marina (40 - preoštar start),

Crveni kartoni: Jovičić (55 - prekršaj za kazneni udarac).

Nastavilo se poniranje Gorice u nastavku prvenstva, koja je nakon poraza od Slavena Belupa 0:3 i dalje bez osvojenog boda u 2022. godini, a uključujući posrtaj protiv Šibenika na kraju 2021. ovo joj je peta izgubljena prvenstvena utakmica u nizu. Slaven Belupo je u istom razdoblju osvojio 10 bodova i s devetog skočio na sedmo mjesto, te ima samo tri boda manje od petoplasiranih Velikogoričana.

Prodaja najboljeg igrača i strijelca Kristijana Lovrića, četiri poraza zaredom i pola godine bez pobjede na svom stadionu, dočekali su trenera Gorice Krunoslava Rendulića i njegove igrače kao vodenični kameni oko vrata za dvoboj sa Slavenom Belupom. S povratnikom Iyayijem Atiemwenom u početnom sastavu, pobjeda se nametala kao jedini spas, ali u uvodnih desetak minuta utakmice domaćini su doživjeli dva teška nokauta, poslije kojih je na semaforu svijetlilo 0:2.

 


Nije prošlo ni 100 sekundi, a lopta se zakoprcala u mreži Dominika Kotarskog. Bivši igrač Gorice Mario Marina oduzeo je loptu i uposlio Mihaila Caimacova, kojeg braniči domaćih nisu ozbiljno shvatili, već pustili da s dvadesetak metara neometan puca, a njegov udarac u donji lijevi kut bio je milimetarski precizan. Uzvratili su ubrzo na dugoj strani dobrom Kombinacijom Pršir Kalik, ali Kalikov udarac s petnaestak metara nije bio precizan. I onda u 10. minuti novi hladan tuš za Velikogoričane. Zadnja linija je nakon centrašuta Gode uspjela neutralizirati pokušaj Zapate, ali ne i onaj Zvonareka, čija lopta je završila na istom mjestu kao i ona Caimacovljeva.

 


Start iz noćne more za Rendulićev sastav, dok je Zoran Zekić na klupi Koprivničana mogao zadovoljno trljati ruke. S dva gola viška gosti su mogli mirno umrtviti tempo igre i čekati neku novu šansu. Baš tako je i bilo jer Gorica je jalovo napadala, a Koprivničani u 28. minuti složili još jednu opasnu situaciju, kada je dubinsku loptu u šesnaestercu primio Zapata, pucao je ljevicom, ali zamalo pokraj okvira vrata.

Tek u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena domaći su napravili nešto jači pritisak pred vratima Ivana Suška, ali u dvije obećavajuće situacije Caio Cruz nije dobro reagirao. Najprije ga je Paracki uspio spriječiti da ne krene sam prema vratima gostiju, a onda je u 40. minuti iz gužve na petercu pucao neprecizno.

Odmah na startu nastavka igre Rendulić je ubacio Stojanovskog Keitu umjesto Cruza Krizmanića, ali opet je prva prijetnja došla s koprivničke strane, kada je poentirati mogao Zvonarek, ali nije najbolje reagirao. Dvije minute kasnije je napustio igru, a zamijenio ga je Bogojević, koji je u prvom dodiru s loptom izborio kazneni udarac i crveni karton za kapetana Gorice Aleksandra Jovičića, koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Mario Marina rutinski je pogodio s bijele točke za 0:3 u 56. minuti i potvrdio da preokret nije moguć.


S desetoricom Gorica više nije mogla ozbiljnije zaprijetiti, još jedna partija za golemu zabrinutost svih u klubu, a visi li posao i treneru Renduliću, tek će se vidjeti...

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Toni Roić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.