SLAVLJE AZZURRA: Ljepotica četvrtfinala otišla je na talijansku stranu

02.07.2021. 23:10:00

Ljepotica četvrtfinala otišla je na talijansku stranu, šokirala ih ozljeda zvijezde potkraj susreta.

BELGIJA - ITALIJA 1:2 (Lukaku 45'+2' / Barella 31', Insigne 44')

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Doku - Lukaku

ITALIJA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne


Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURA 2-1 pobjedom protiv Belgije u Muenchenu u četvrtfinalu.

Italija je povela 2-0 golovima Nicola Barelle (31') i Lorenza Insignea (44'), a na 2-1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45'+2'-11m).

image
 CHRISTOF STACHE Afp

Bolju igru Italija je okrunila vodećim pogotkom u 31. minuti kada belgijska obrana nije uspjela raščistiti situaciju u svom kaznenom prostoru, loptu je osvojio Verratti koji je odmah uposlio Barellu. Mladi veznjak Intera sjajnim se driblingom oslobodio dvojice suparničkih braniča i zatim preciznim udarcem s 10-ak metara svladao Courtoisa.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 44. minuti, Insigne je krenuo u prodor po lijevoj strani, nitko od belgijskih braniča nije mu krenuo u blok, uslijedio je udarac s više od 20 metara koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu nemoćnog belgijskog vratara.

image
 STUART FRANKLIN Afp

I kada se činilo da će Italija na poluvrijeme s kapitalnom prednosti, slovenski sudac Vinčič dodijelio je kazneni udarac za Belgiju nakon duela Dokua Di Lorenza. Njih dvojica međusobno su se držala rukama, Doku je potom izgubio ravnotežu saplevši sam sebe, no VAR se nije aktivirao pa je Lukaku dobio i iskoristio priliku smanjiti na 2-1 s bijele točke.

image
 STUART FRANKLIN Afp

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljednji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyju igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca s 4-2 svladala Švicarsku.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: CHRISTOF STACHE Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.