SLOVAČKA – HRVATSKA Sve o utakmici i prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u

06.09.2019. 11:25:00

U petak od 20:45 Hrvatska gostuje u Slovačkoj u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Hrvatska nogometna reprezentacija ove jeseni ulazi u završnicu kvalifikacija za Euro 2020. godine. U sljedeća tri mjeseca na rasporedu je pet utakmica, od kojih bi svaka mogla biti odlučujuća. Prva u nizu bit će večeras od 20:45 u Slovačkoj, a nju u izravnom prijenosu možete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u, baš kao i susret s Azerbajdžanom u Bakuu tri dana kasnije.

Vatreni u Trnavi imaju priliku pobjedom se izjednačiti na vrhu skupine s Mađarskom, no isti plan imaju i domaćini. Slovačka je otvorila kvalifikacije pobjedom protiv Mađara, a potom su izgubili u Walesu. U Azerbajdžanu su ostvarili visoku pobjedu i zato imaju bolju-gol razliku od naše reprezentacije.

Svjetski doprvaci iz Rusije nisu najuvjerljivije ušli u ove kvalifikacije, no pobjeda protiv Walesa u Osijeku dala je mogućnost izborniku Zlatku Daliću za nešto mirnije ljeto. Računica ja jasna, Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti u Slovačkoj, inače će se dovesti u dosta tešku situaciju u borbi za prva dva mjesta u skupini koja izravno vode na Euro 2020.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Moramo biti puno bolji nego što smo bili protiv Mađarske u Budimpešti jer mislim da će biti vrlo slična utakmica. Slovaci su vrlo kvalitetan protivnik, najjači su u veznom redu, gdje ih predvode kapetan Hamšik, Lobotka i Kučka, tri jako dobra vezna igrača. Ako budemo dovoljno agresivni, motivirani i uporni, napravit ćemo rezultat. Kažem, ne smijemo ponoviti partiju iz Budimpešte. Napravili smo što smo mogli u dva treninga, vjerujem da će biti dobro", izjavio je izbornik Dalić.

Zlatka Dalića muče problemi sa sastavom, naročito u napadu, gdje neće biti nedavno operiranog Andreja Kramarića. Ante Rebić i posebno Antonio Petković kucaju na vrata prve postave. Pravi potres izazvala je pak odluka Ivana Rakitića da propusti i ove susrete. Veznjak Barcelone nema sređen status u klubu i sve mu je to očito bilo previše da se odazove Dalićevu pozivu.

Neće biti ni Matea Kovačića, pa Dalić razmišlja da na Modrićevo mjesto postavi Vlašića, a kapetana povuče na poziciju organizatora igre, sada kada nema Rakitića. Postoji i solucija s Badeljom kraj Brozovića i Modrićem ispred.

Očekivani sastav Hrvatske:

Livaković  Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Modrić – Brekalo, Vlašić, Perišić – Rebić

Problema je uvijek bilo, ali Vatreni će, sigurni smo, ozbiljno shvatiti predstojeću utakmicu i pokazati zašto su prije nešto više od godine dana igrali u finalu Svjetskog prvenstva.

Slovaci su u jednom danu rasprodali stadion u Trnavi, a izbornik Pavel Hapal objavio je popis na kojem je i dalje glavna zvijezda i kapetan reprezentacije, karizmatični veznjak Marek Hamšik, koji od ove zime igra za kineski Dalian Yifang. Uz Hamšika, nekoliko je tu dobro znanih imena, među kojima najviše odskače Milan Škriniar, odlični stoper milanskog Intera.

Od 20:15 na rasporedu je uvodna studijska emisija kroz koju će gledatelje voditi Milan Stjelja, s kojim će uz pomoć inovativne 3D tehnologije utakmicu na dinamičan način analizirati stručni sukomentatori, bivši reprezentativac Mate Bilić i nekadašnji hrvatski izbornik s dugogodišnjom trenerskom karijerom Otto Barić. Izravni prijenos koji će komentirati Željko Vela i Saša Lugonjić na rasporedu je od 20:45 na Novoj TV i portalu GOL.hr.

Rezultati by SofaScore

Izvor: GOL.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.