Slovenci najavljuju: Kiša i snijeg koji se topi naglo će podići vodostaje, poplave na Kupi moguće već poslijepodne!

22.01.2021. 10:56:00

Slovenska Agencija za okoliš najavljuje kako će tijekom dana naglo porasti vodostaj većine rijeka, a kao posebno rizične ističu rijeke Kupu i Krku, što stvara rizike i za područja u Hrvatskoj pogođena potresom

Zbog kombinacije oborina i topljenja snijega moguće su poplave na Kupi Krki tijekom poslijepodneva, a na drugim rijekama navečer, javlja slovenska agencija za okoliš ARSO.

Tijekom subote protok rijeka će se dodatno povećati, a prema večeri bi se tokovi tih dviju rijeka trebali stabilizirati.

U nedjelju će rasti kraške rijeke, posebno Krka, Ljubljanica Sava u srednjem i donjem toku, te će se izliti u krška polja, najavljuje slovenska agencija za okoliš.

Za subotu navečer u Sloveniji se najavljuje i porast razine mora, koje bi se trebalo izliti na najizloženije dijelove obale na visini od oko 20 centimetara.

U međuvremenu, hrvatski DHMZ na svojim stranicama najavljuje narančasti alarm za priobalna područja, a žuti alarm za središnju Hrvatsku i kontinentalni dio Dalmacije.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Izvor: tportal.hr/Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Izvorni autor: B.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.