Slovenci spremaju još 60 km žičane ograde na granici s Hrvatskom, a pregovaraju i o mješovitim patrolama s Talijanima, Mađarima i Austrijancima

18.03.2021. 09:13:00

Slovenija vodi završne pregovore s Italijom, Austrijom i Mađarskom o sporazumu po kojemu bi policajci iz tih država bili uključeni u granične ophodnje slovenske policije na granici s Hrvatskom, kazao je u razgovoru za Slovensku televiziju ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs

Razlog za to je očekivanje da će se ilegalne migracije prema Sloveniji i schengenskom prostoru pojačati, te "kadrovska pothranjenost" slovenske policije, ali i protivljenje slovenske opozicije da prihvati zakonski prijedlog po kojemu bi granicu s Hrvatskom uz policijske ovlasti mogli nadzirati i pripadnici vojske, pojasnio je Hojs, a prenosi informativni portal Slovenske televizije.

"Lijeve političke stranke bile su protiv toga da našu južnu granicu čuvaju pripadnici slovenske vojske, sada će valjda biti zadovoljni kad tamo budu strani policajci", kazao je Hojs u razgovoru, dodavši da se o uključivanju hrvatske policije u te mješovite ophodnje ne razmišlja jer Hrvatska ima dovoljno posla s kontrolom svojih granica prema BiH i Srbiji.

Hojs je kazao da je u tijeku natječaj za nabavu i postavljanje dodatnih 60 kilometara žičane ograde na granicu s Hrvatskom, te da je u pripremi i novi projekt uspostave graničnog video nadzora, postavljanjem optičkih kabela ukopanih u zemlju.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Izvorni autor: V. B./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.