Slovenija odlučila: Hrvatska nije više na 'zelenoj' listi, uvode i strože mjere na granicama

02.07.2020. 18:14:00

Slovenski državljani koji će se u subotu naći u "žutoj Hrvatskoj" moći će se vratiti bez brige o karanteni, ali na granici će morati dokazati gdje su bili u Hrvatskoj, rekao je

U Sloveniji je u zadnjih 24 sata potvrđen 21 novi slučaj zaraze, a glasnogovornik vlade Jelko Kacin naglasio je kako se epidemiološka slika neprestano pogoršava i postaje sve složenija. 

- Zaraze su povezane sa zabavama, posjećivanjem diskoteka preko granice i proslavama koje se dokazano štetno. Broj je u bolnicama već dvoznamenkast. Moramo biti spremni na puno goru situaciju, tako da je vlada procijenila da moramo pojačati mjere - rekao je. 


- Vlada će uvesti strogu kontrolu pri ulasku u Republiku Sloveniju iz Hrvatske i Mađarske - najavio je Kacin te dodao kako će slovenska vlada osigurati da se putnicima na graničnim prijelazima uruči odluka o karanteni te da će se oni morati odvesti izravno na adresu koja će biti na toj odluci. 

Najavio je da se tri zemlje uklanjaju s tzv. zelene liste - Češka, Francuska i Hrvatska. Belgija i Nizozemska dodane su zelenoj listi.

- Slovenski državljani koji će se u subotu naći u "žutoj Hrvatskoj" moći će se vratiti bez brige o karanteni, ali na granici će morati dokazati gdje su bili u Hrvatskoj - rekao je i pojasnio kako će Slovenski državljani policiji morati pokazati dokaz o prebivalištu, nekretnini... 

Izvor: 24sata/Foto:Srecko Niketic/PIXSELL

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban

Autor: