Službeno je otvoren Advent: Dvije nove lokacije ukrašene u božićnom duhu, a poznato i što će biti glavna atrakcija

26.11.2022. 17:40:00

Diljem zemlje počele su adventske svečanosti. Ona najveća i najposjećenija otvara se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, paljenjem prve advenstke svijeće.

Upaljena je prva adventska svijeća što službeno znači otvorenje adventa u Zagrebu.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević će zajedno s direktoricom Turističke zajednice obići Gornji grad, a zatim otići na Tomislavac i Ledeni park.

Nakon toga pale se lampice na Zrinjevcu, njih više od trideset tisuća, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Na 20 lokacija se održava Advent, na nekima prvi put, kao na primjer u Španskom i na Trgu Franje Tuđmana gdje je panoramski kotač visok čak 36 metara. Za njega se očekuje da će biti glavna atrakcija Adventa.

Osim lampica i klasične ugostiteljske ponude, kuhanog vina i kobasica, tu će biti i stotinu koncerata, muzeji surađuju s Turističkom zajednicom, u program se uključio i HNK.

Ipak, zbog tolikog broja događanja koji se odvijaju u centru, morale su se uvesti i promjene u prometu. Neke tramvajske linije neće voziti preko Trga bana Jelačića, negdje će biti zabranjeno ići automobilom pa pogledajte na ZET-ovim stranicama izmjene.

Program Adventa u Zagrebu traje do 7. siječnja.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dnevnik.hr/Snimka video zaslona

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.