SNV PREDSTAVLJA NAJNOVIJE PODATKE: S kolikim govorom mržnje i nasiljem se suočavaju Srbi u Hrvatskoj?

13.04.2021. 10:24:00

Srpsko narodno vijeće (SNV) u prostorijama Arhiva Srba u Hrvatskoj predstavlja svoj redovni Godišnji izvještaj o svim pojavama govora mržnje i nasilja prema Srbima u 2020. Izvještaj je rezultat rada cijelog tima SNV-a kojeg je vodio autor Tihomir Ponoš.

Upravo će Ponoš i biti taj koji će predstaviti samo izvješće, a stanje u društvu komentirat će i predsjednik SNV-a, Milorad Pupovac, ali i Aleksandar Maršavelski, docent na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavljanje Izvještaja moderirat će Aneta Vladimirov, a sam događaj prenosit će se putem Facebook stranice Srpskog narodnog vijeća.

Netrpeljivost

Na službenoj stranici SNV stoji i kako će tijekom događaja uz Izvještaj biti podijeljen i kraći sažetak. Iz njega je izdvojen dio: “Fizički napadi, verbalne prijetnje, uništavanje imovine, onemogućavanje uživanja vlastite imovine, sve to izazvano netrpeljivošću prema etničkoj, srpskoj pripadnosti, zabilježeno je i prošle godine. Broj napada nešto je manji nego 2019. godine. Ono što brine jest to da je reakcija državnih tijela i dalje u pojedinim slučajevima spora i neodgovarajuća”, zaključuju.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mv/Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Autor: