SOA odgovorila Plenkoviću na pitanje vodi li Vlada “veleizdajničku ili kvislinšku politiku”

19.10.2024. 19:05:00

SOA je na zahtjev premijera Plenkovića konstatirala da ne raspolaže saznanjima da Vlada vodi "veleizdajničku politiku", ili "izvršava naloge Bruxellesa".

Kako navode iz Vlade, s obzirom na učestalo i nekritično ponavljanje u medijskom i javnom prostoru ozbiljnih optužbi i objeda na račun Vlade i Hrvatske demokratske zajednice, koje nisu ničim obrazložene niti su utemeljene te insinuiraju postupanja Vlade Republike Hrvatske protivno nacionalnim interesima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, na temelju Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu uputio je dopis zamjeniku ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvoju Omrčaninu te ga zatražio izvještaj o sjedećim pitanjima:

– Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada vodi “veleizdajničku, izdajničku ili kvislinšku politiku”?

– Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada “podanički izvršava naloge ili prima instrukcije od “Bruxellesa”, odnosno Europske unije ili njezinih institucija, ili bilo kojeg drugog inozemnog centra moći”?

– Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu “kriminalna organizacija”, kao što je to izjavio predsjednik SDP-a, Siniša Hajdaš-Dončić?

– Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu “nacistička stranka”, kao što je to insinuirao predsjednik Republike, Zoran Milanović?

Sigurnosno-obavještajna agencija u svom odgovoru je konstatirala da ne raspolaže saznanjima koji bi potvrdili takve navode, tvrde iz Plenkovićeve Vlade.

Izvor: n1/Foto: Fah

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.