ŠOK ZA MATEA KOVAČIĆA! Novi vlasnici ga stavili na transfer listu

02.02.2023. 10:46:00

Klub sa Stamford Bridgea će i u sljedećem prijelaznom roku vjerojatno biti na svim naslovnicama
 
  

Mateo Kovačić uskoro bi nakon četiri godine mogao otići iz Chelseaja, doznaje Guardian.

Londonski klub je u zimskom prijelaznom roku srušio sve rekorde. Klub sa Stamford Bridgea je na sedam pojačanja potrošio 329,5 milijuna eura što je više nego svi klubovi iz La Lige, Serie A, Bundeslige i Ligue 1 zajedno, a kada se zbroji i ljetni prijelazni rok, iznos kojeg je Chelsea potrošio na pojačanja dolazi do nevjerojatnih 611,49 milijuna eura.

U klub je ove godine došlo 16 novih igrača, a tome treba dodati i Christophera Nkunkua čiji je dolazak iz Leipziga već dogovoren za ljetni prijelazni rok. Sve to znači kako Chelsea mora prodavati igrače. Ove zime je klub napustio Jorginho koji je otišao u Arsenal, a blizu odlaska u PSG je bio Hakim Ziyech, no taj se transfer nije ostvario zbog administrativnih pogrešaka.

Ziyech će vrlo vjerojatno biti jedan od igrača koji će napustiti "plave" predstojećeg ljeta, a Guardian je objavio listu nogometaša koji bi mu se trebali priključiti u odlasku iz kluba. Na toj listi se nalazi i Kovačić. Hrvatski veznjak je u Chelsea došao u kolovozu 2018., s klubom osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo i uvijek se apostrofirao kao važan igrač momčadi. Chelsea je, međutim, doveo dosta mladih veznih igrača za koje trener Graham Potter treba naći mjesto u momčadi. Kovačiću aktualni ugovor istječe u ljeto 2024., godine, po isteku ove sezone će imati 29 godina i Chelsea bi na njegovom transferu mogao i pristojno zaraditi.

Osim za Kovačića, Guardian ističe da će Chelsea "osluškivati ponude" i za Christiana PulisicaKaliodu Koulibalyja i Pierre-Emericka Aubameyanga.

U klubu nema budućnosti ni za dvojac koji će se vratiti s posudbe - Romelua Lukakua i Calluma Hudson-Odoia, a Engleze ne bi čudilo da na transfer-listi završe i Ben Chilwell, odnosno Conor Gallagher. Sve u svemu, jasno je da će i sljedećeg ljeta Chelsea biti na naslovnicama što se transfera tiče, ali ovaj put će se raditi i o odlascima, ne samo o dolascima.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Emir Fulurija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.