ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA Slika heroja Azovstala obišla je svijet, a evo kako izgleda nakon puštanja iz ruskog logora: ‘Nemamo riječi...‘

23.09.2022. 18:05:00

Legendarna fotografija branitelja kako ranjen podiže znak ‘V‘ sugerirajući ukrajinsku pobjedu obišla je svijet, sada treba žurnu pomoć

Rusija i Ukrajina su u srijedu izvršile neočekivanu razmjenu skoro 300 zarobljenika, uključujući i zapovjednike Azovskog bataljuna iz Mariupolja te deset stranaca među kojima je i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg.

Oslobođeno je 215 Ukrajinaca, od kojih je većina zarobljena nakon pada Mariupolja. Ukrajina je oslobodila 55 Rusa te Ukrajince odane Moskvi.

No, na društvenim mrežama je u petak odjeknula vijest da je među oslobođenim Ukrajincima i glazbenik te kasnije branitelj Azovstala Mihajlo Dianov, zvani Pijanist.

On je tijekom obrane golemog tvorničkog kompleksa u Mariupolju ranjen u ruku, a njegova fotografija na kojoj ranjen prstima pokazuje znak ‘V‘ sugerirajući ukrajinsku pobjedu u ratu, obišla je cijeli svijet.

No, kako je objavila na Facebooku ukrajinska novinarka portala Censor.NET Violetta Kirtoka, Dianov treba pomoć za liječenje nakon ruskog ‘tretmana‘ u zarobljeništvu.


Ona je objavila šokantnu fotografiju deformirane ruke Mihajla Dianova i navela da mu u ranjenoj ruci nedostaje 4 centimetra kosti te komentirala da je to cijena (ruskog) zatočeništva.

Korisnici Twittera koji masovno dijele fotografiju mahom se zgražaju i osuđuju tretman Dianova u zarobljeništvu.

"Skinuli su mu zavoje s ruke i ostavili je da trune. Sada je deformiran i nedostaje mu oko 4 cm kostiju", navela je jedna korisnica Twittera rekavši da je Dianovu potrebna operacija.

Na Twitteru je fotografiju podijelio i poznati ukrajinski novinar Ilja Ponomarenko.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.