ŠOKANTNE CRNE BROJKE: Policija otkrila koliko je ljudi poginulo na cestama u dva dana

08.08.2022. 18:38:00

Proteklog vikenda na hrvatskim cestama poginulo je 19 osoba, uključujući 12 poljskih hodočasnika na putu za Međugorje, a zaustavljeno je 12 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Od ukupno 3897 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1258), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (482) i vožnja u alkoholiziranom stanju (295).

Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 180 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 76, počinili su vozači od 18 do 24 godine kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća brzina od 205 kilometra na sat zabilježena je kod vozača na šibensko-kninskom području, dok je na međimurskom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 3,5 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 12 ponavljača koji su počinili 13 novih prometnih prekršaja.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.