SP alpsko skijanje: Zubčić tek 11. u prvoj vožnji, vodi Pinturault

19.02.2021. 12:10:00

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je tek 11. rezultat prve vožnje veleslaloma (1:19.67 minuta) na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u talijanskoj Cortini d’Ampezzo, zaostavši za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom za čak 2.12 sekundi.

Zubčić je napravio veliku pogrešku u središnjem dijelu staze, gdje se gotovo morao zaustaviti kako bi na ispravan način prošao jednu zatvoreniju kombinaciju vrata, što ga je koštalo boljeg vremena i plasmana u prvoj vožnji u kojoj je briljirao Pinturault i sa 1:17.55 sekundi postavio najbolje vrijeme.

Iznenađujuće drugo mjesto u prvoj vožnji osvojio je domaći predstavnik Luca De Aliprandini sa zaostatkom od 40 stotinki, dok je treći bio Nijemac Alexander Schmid (+0.56). Unutar jedne sekunde zaostatka za Pinturaultom je uspio biti još samo četvrtoplasirani Francuz Mathieu Faivre (+0.58) koji je pobijedio Filipa Zubčića u finalu paralelnog veleslaloma i osvojio naslov svjetskog prvaka.

Drugi hrvatski predstavnik na klasičnom veleslalomu bio je Samuel Kolega, ali njegov zaostatak od 6.30 sekundi za najbržim, nije bio dovoljan za plasman među 30 najboljih koji će nastupiti u drugoj vožnji od 13.30 sati.

Izvor: Nacional.hr/nogometplus/PDN/FOTO:EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Izvorni autor: HINA/B.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.