Splićanin obznanio kako se vratio iz Kine, a da ga nitko nije pogledao, a kamoli pregledao

02.02.2020. 10:52:00

Evo dok slušam u prilogu Dnevnika HTV-a izjavu dr. Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), ne znam bih li se smijao ili plakao, izjavio je Splićanin koji se vratio iz Kine, a da ga nitko nije ni pogledao, a kamoli pregledao.

Naime, iz Zavoda su izjavila kako će osobe koje su došle iz Kine na dnevnoj bazi kontaktirati epidemiolozi i da će se tako provjeravati ima li ta osoba temperaturu, odnosno bilo kakve simptome koji bi mogli upućivati na novi korona virus.

"Evo, ja sam već četiri ili pet dana u Splitu, ušao sam iz Kine preko Dohe u Hrvatsku, a da me nitko nije ni pogledao, a kamoli pregledao", izjavljuje taj diplomirani inženjer brodogradnje koji iz Kine vratio upravo zbog korona virusa i koji samovoljno boravi u izolaciji kod svoje kuće.

"Ja sam u samovoljnoj izolaciji i neću iz kuće izlaziti 14 dana. Moram biti odgovoran i prema sebi i prema drugima. Nitko mi nije rekao da boravim kod kuće tih 14 dana, dok traje moguća inkubacija, to sam odlučio sam", poručio je taj iznimno odgovorni pojedinac koji se pita kako bi epidemiolozi došli do njega, da ih nije sam kontaktirao, piše Slobodna Dalmacija

Posljednjih dana se u Ministarstvu zdravstva sastao tzv. krizni stožer u kojem se razgovara i donose odluke koje će se tek implementirati i to tek kada je korona virus pred samim “vratima”, odnosno već ušao u Europu, a zabilježeni su i slučajevi u Italiji i Austriji.

Izvor: dd/Slobodna Dalmacija/Direktno.hr/Foto:Epa

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.