Splitsko-dalmatinska županija predstavila web stranicu koja otkriva je li neka plaža privatna

17.08.2021. 07:17:00

Stanovnici Splitsko-dalmatinske županije moći će na jednostavan način vidjeti sve važne informacije vezane uz pomorska dobra te će moći prijaviti njihovu devastaciju

Splitsko-dalmatinska županija predstavila je web-stranicu na kojoj ljudi mogu provjeriti status neke plaže te tako saznati je li riječ o privatnoj plaži ili slobodnom pomorskom dobru kojeg svi mogu koristiti.

"Projekt 'Pomorsko je dobro' dio je aktivnosti Splitsko-dalmatinske županije na izgradnji sustava koji će omogućiti transparentnije i efikasnije upravljanje pomorskim dobrom u Splitsko-dalmatinskoj županiji", piše na novootvorenoj stranici.

Jutarnji list navodi da je Splitsko-dalmatinska županija prva u Hrvatskoj povezala sve registre koji prate stanje u priobalju, pa se tako mogu vidjeti dokraja riješene granice pomorskog dobra, na kojim dijelovima postoje koncesije koje uključuju i marine te brodogradilišta i naposljetku gdje se nalaze lučka područja i određene mikrolokacije.

Osim toga, stanovnici će putem web stranice moći prijaviti devastaciju ili neovlašteno okupiranje pomorskog dobra.

Izvor: Bug.hr

Izvorni autor: Matej Markovinović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.