‘SPREM’TE SE, SPREM’TE ČETNICI!’ Srpski radikali iznijeli plan, oteli se kontroli u Novom Sadu: ‘Danas Kosovo, sutra Vojvodina’

23.04.2023. 15:52:00

KRENULA LUDNICA

Kako navode mjesni portali, srpske desničarske organizacije održale su prosvjedni skup u Novome Sadu.

Istovremeno, Srpska radikalna stranka (SRS) osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelj održala je godišnju skupštinu gradske organizacije na kojoj je rečeno da je Novi Sad “najjače radikalsko utvrđenje u Srbiji”.

“Danas Kosovo, sutra Vojvodina”, “Vučiću, ostavka i izbori” poruke su sa transparenata koji su organizirale desničarske oporbene stranke i neke od organizacija: Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i druge.

Jasne poruke

“Ako danas obranimo Kosovo, obranit ćemo i Vojvodinu”, izjavio je Borko Ilić iz Zavetnika. Na okupljanju njihovih pristaša emitirana je pjesma Sprem’te se, sprem’te četnici. Zanimljiva činjenica, zbog puštanja u eteru emisije na Z1 televiziji u izvedbi srpskog patrijarha Porfirija, osuđen je novinar Marko Jurič.

“Sprem’te se, sprem’te bi bila prigodna da započnemo, jer to je ono što nas čeka u narednom razdoblju. Spremite se za rušenje ovog režima. Jedna jedina stvar treba se uraditi za spas ove zemlje, a to je da Vučić da ostavku”, rekao je predsjednik Novog DSS-a Miloš Jovanović.

Ponovili su da se zalažu da se ne prihvati sporazum Srbije i Kosova, a više puta je uzviknuto da se “ovdje brani ne samo južna srpska pokrajina nego i sjeverna – Vojvodina”.

Skup koji je u središtu Novoga Sada prošao bez zabilježenih incidenata osudili su u zasebnim priopćenjima Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Akcija progresivne Vojvodine i predsjednik Pokrajinske vlade i dužnosnik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović.

LSV je poručio prosvjednicima da “ni ne pomišljaju da brane Vojvodinu kao što su branili Kosovo ili neke druge krajeve bivše Jugoslavije”, jer “gdje su takvi branili Srbe, tamo Srba više nema”.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: E.P/FOTO: Screenshot Youtube/Hayat media BiH - ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.