Srbi opet stavljaju četnički grb na svoje majice. Sramota.

12.02.2024. 10:11:00

Na dresove nogometne reprezentacije Srbije ponovno se vraća grb s četiri ćirilična slova S. Tako je odlučio Nogometni savez ove države, pa će njihovi reprezentativci s takvim dresovima prvi put istrčati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Riječ je o grbu, odnosno akronimu kojeg je u svakoj prigodi isticao i ratni zločinac Slobodan Milošević, čak i kad je 1989.  održao čuveni govor na Gazimestanu. Četiri ćirilična slova S  nalazila su se i na ratnim zrakoplovima Vojske Republike Srbije, s kojima su ubijali i nevine civile od Vukovara do Škabrnje. Srpski četnici nosili su ovu oznaku i na svojim ratnim odorama u vrijeme velikosrpske agresije, pa je stoga začuđujuće da zasad s tim u svezi nema javnog protesta s hrvatske strane. Kad bi se kojim slučajem na nekom natjecanju sastale reprezentacije Hrvatske i Srbije bilo bi nezamislivo da igramo protiv onih koji s ponosom nose četiri S, simbol ubijanja, mučenja i zla na ovim prostorima.

Dakle, tražimo da hrvatske državne institucije odmah upute protest Republici Srbiji i da se zatraži da se akronim SSSS ne pojavljuje  na međunarodnim i drugim  natjecanjima, jer bi to isto tako bilo da su recimo Nijemci nakon II. svjetskog rata nastupali s majicama na kojima je bio Hitlerov grb!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto: FSS

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.