Srbi poludjeli zbog izgleda novog dresa i grba pod kojim će igrati Kosovo

24.03.2021. 10:09:00

Reprezentacija Kosova predstavit će nove dresove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Danas počinju europske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2020. u Kataru u kojima Hrvatska gostuje u Sloveniji u 1. kolu skupine H od 20:45 uz izravan prijenos na gol.hr-u i Novoj TV.

U skupini B će tek za vikend u kvalifikacije krenuti reprezentacija Kosova koja otvara borbu za SP domaćim susretom protiv Švedske uoči kojeg se podigla dosta velika bura u srpskim medijima. Razlog je izgled novog dresa Kosovara, točnije novog grba pod kojim će nastupati.

Srpski mediji pišu kako je UEFA zabranila nekoliko predloženih verzija grba Nogometnog saveza Kosova, a nije im po volji ni najnoviji. U njemu je istaknut Dardanski labirint, umjetničko djelo koje datira još iz rimskog razdoblja, a potječe od drevnog naroda Dardanaca koji su živjeli na prostoru današnje južne Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Dardanski labirint je pronađen na području današnjeg Kosova, a Albanci očito smatraju

kako su oni potomci tog drevnog naroda koji je nekad nastanjivao to područje. Upravo činjenica da se na Kosovu vežu za vezu između sadašnjih i nekadašnjih stanovnika ljuti srpske medije koji smatraju da ovi falsificiraju povijest, no sa Srbima direktne veze nema nikakve.

 

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.