Srbin uhvaćen s oružjem na autocesti, osumnjičen za krijumčarenje

17.01.2024. 17:05:00

U nezapamćenom incidentu koji se dogodio jučer, 46-godišnji državljanin Srbije postao je glavna figura kriminalističkog istraživanja hrvatske policije. Prema izvješću Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, ovaj muškarac zaustavljen je na autocesti Zagreb – Lipovac dok je upravljao poluprikolikom slovenskih registracijskih oznaka, prenosi Dnevno.hr

Ono što je započelo kao redovan policijski nadzor brzo je eskaliralo u ozbiljan prekršaj kada su policajci otvorili gepek prikolice. U šoku su otkrili više komada oružja, što je izazvalo sumnju da je vozač pokušao izbjeći carinski nadzor prenoseći robu čiji je promet strogo ograničen.

Kriminalističko istraživanje koje je uslijedilo rezultiralo je uhićenjem 46-godišnjih vozača, a nakon dobivanja naloga za potragu, policija je pronašla četiri pištolja i čak 68 komada streljava unutar spremišta prikolice.

Policija je brzo reagirala podnoseći kaznenu prijavu protiv osumnjičenika zbog sumnje u početak kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora, kako je propisano člankom 257. Kaznenog zakona. Slučaj je izazvao znatiželju javnosti, a policija planira temeljito istražiti pozadinu ovog pokušaja krijumčarenja te razotkriti sve uključene strane.

Ovaj incident jasno ukazuje na nužnost oštrijeg nadzora granica i suradnje među državama kako bi se spriječilo ilegalno kretanje oružja i drugih opasnih roba preko nacionalnih granica. Hrvatska policija je, ovom uspješnom akcijom, poslala snažnu poruku da neće tolerirati takve aktivnosti, štiteći tako sigurnost svojih građana i šire regije.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.