SRETAN ROĐENDAN DOKTORE !

15.10.2021. 11:40:00

Danas vukovarska legenda Ivan Anđelić -Doktor slavi rođendan.

Ivan Anđelić – Doktor već je kao dijete bio poseban. U njegovu mjestu su mu stariji dali taj nadimak, nabavili slušalice i imali od njega velika očekivanja. Tad nisu ni slutili da će Anđelić uistinu postati doktor. Ali, bez bijele kute, doktor ratovanja…

Doktor ratovanja, doktor za tenkove, jedan od zapovjednika obrane Vukovara o kojem se malo zna, Ivan Anđelić Doktor nikad se nije htio pretjerano isticati. A Vukovar je branio od prvog dana.

Mnogi znaju priču s početka listopada 1991. kada je Veselin Šljivančanin pozvao na predaju vukovarskog heroja Ivana Anđelića Doktora, koji mu je Motorolom tada odgovorio: 'Profesionalni vojniče, oficire, je*em ti mater četničku! Imate tri dućana u Borovom Selu i da se mi vama predamo. Pakuj tu čergu i marš preko Dunava!'

Mali čovjek velikog srca, još veće hrabrosti i odlučnosti, među vukovarskim braniteljima autoritet koji se poštovao.

Kaže da je sretan čovjek. Ima obitelj, dvoje odrasle djece, unuka Patrika. Živi u Zagrebu, a često je u Istri, blizu Poreča, gdje ima mali apartman i svoju malu barku na kojoj provodi najviše vremena.

DOKTORE, UREDNIŠTVO PORTALA DNEVNIH NOVOSTI TI ŽELI SRETAN ROĐENDAN !

Izvorni autor: PDN/Foto:PDN/Ivica Arbanas/Tomislav Lučić/Ivan Dok Anđelić/Kristijan Crni Fereža

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.