Srpski paroh iz fruškogorskog hrama posvećenog žrtvama Oluje, tvrdi da je ‘Krajina’ okupirana i oteta! Svojata i Kosovo…

01.10.2021. 16:51:00

Na ‘Momčilov dan’, 26. rujna ove godine, protonamjesnik Siniša Hrvačević, paroh maradički i banstolski Srpske pravoslavne crkve, u Starim Banovcima, u istočnom Srijemu, održao je obred tijekom kojeg je ustvrdio da je tzv. Krajina “okupirana i oteta”. Ipak, najavljuje “veliki početak za buduća pokoljenja”, uz napomenu da će ‘Krajina’ i Kosovo opet biti srpski…

Protonamjesnik Hrvačević poznat je po tome što ga je vrh SPC-a rukopoložio za starješinu fruškogorskog hrama ‘Blage Marije’, koji je posvećen, kako Srbi kažu, žrtvama Oluje. Hrvačević je u izvrsnim odnosima s Prvoslavom Porfirijem Perićem, a u Srijem je došao iz američkog Clevelanda, gdje je bio omiljen među četničkim emigrantima, nakon što je tamo završio kao izbjeglica iz okolice Visokog.

Evo što je točno, ekstremni srpski pop, izgovorio prije četiri dana:

“Kada kažemo da je nešto izgubljeno, to znači da ga nema više, da ga ne možemo naći… Čovjek, kada izgubi neki predmet, on ne postoji, nema ga više pred očima njegovim.

‘Krajina’ naša, uz sve srpske zemlje koje su okupirane, one nisu izgubljene, one su na silu otete! A dokle svaki Srbin zna gdje mu je ognjište, gdje mu je crkva, gdje se krstio – da zna gdje mu je ‘đed’, ‘prađed’, ‘ćukunđed’ i preci njegovi odakle su ponikli – neće biti izgubljena.

Ovo je samo jedan veliki početak onoga što treba proizrasti, a Gospod će nama, našim molitvama, njegovom milošću, vratiti ono što je oteto, nasilu uzeto od nas! Mi to nismo željeli, ali su na silu dali i oteli. Srpske zemlje su srpske i uvijek će biti! Tamo su grobovi, kosti naših predaka i njihovi grobovi, naša svetilišta, to ne mogu skloniti… Ta zemlja, koja je natopljena krvlju naših predaka, ostaje naša jer smo je mi, naši preci, mučeničkom krvlju ‘osveštali’ i ne može je ništa ‘rasveštat’. Tako, neka nam bude ovo samo jedan veliki početak za buduća pokoljenja… Pustimo se praznih priča o tome da to nije naše, da Kosovo nije naše, da ‘Krajina’ nije naša; jeste uvijek i bit će, uz slavu Božju, amen!”

Na huškačku retoriku istaknutog ‘sveštenog lica’ srpske crkve, hrvatske vlasti za sada nisu reagirale…

Velimir Bujanec

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Velimir Bujanec/Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.